Megfelelő papírok nélkül mentek volna a járvány miatt lezárt Aucklandbe az új-zélandi bandatagok, akiknél nem csak rengeteg ételt, hanem 100 ezer dollárt is találtak.

A vasárnap este az Aucklandtől délre járőröző rendőrök egy mellékutcákban megláttak egy „gyanúsnak tűnő” autót a település határának a közelében. Új-Zéland legnépesebb városában jelenleg szigorú, 3. szintű zárlat van érvényben a koronavírus miatt – ami azt jelenti, hogy a térségen belüli utazás szigorúan korlátozott, és a város határát csak megfelelő okmányok birtokában lehet átlépni.

Amikor a rendőrök megközelítették az illetéktelenül a város felé tartó autót, akkor a sofőr megfordult, és megpróbált elmenekülni a járőrök elől, de az Aucklandtől másfél órányira lévő Hamiltonból útnak induló autósok nem jártak sikerrel, és a rendőrök megállították őket.

Az autó átvizsgálásakor pedig 100 ezer új-zélandi dollárt találtak – ami több mint 21 millió forintnak fel meg –, valamint egy csomagtartónyi csirkerészt a gyorsétteremből.

A történetről beszámoló Vice szerint a rendőrségi közlemény azt is megjegyezte, hogy az autó utasai bandatagok voltak, akiknél nem csak rengeteg készpénzt és rántott csirkét, hanem kábítószerek csomagolására használt pakkokat is találtak nagy mennyiségben.

Az autó utasait, egy 23 és egy 30 éves férfit beidézték, hogy egy későbbi időpontban jelenjenek meg a bíróságon az egészségügyi rendelet megsértése miatt, de további vádak emelése valószínűsíthető – fogalmazott a közlemény.

Nem ez az első eset, amikor egy KFC-rendelkezés rendőrségi vádemeléshez vezetett a koronavírus miatt bevezetett kijárási korlátozások megszegőivel szemben. Tavaly az ausztráliai Melbourne-ben egy csoport bulizó úgy kapott összesen 18 870 dolláros – nagyjából 4,2 millió forintnak megfelelő – bírságot a korlátozások megszegéséért, hogy egy KFC-s rendelés buktatta le őket a hatóságok előtt – írja a lap.

Akkor egy két személyre szóló, körülbelül húsz adag rántott csirkét tartalmazó rendelés keltett gyanút hajnali fél kettőkor pár helyi mentősben, és ők értesítették a rendőrséget. A rendőrök pedig követték az autót a buli helyszínéig, ahol rengeteg illetéktelenül a házban tartózkodó vendéget találtak az ágyak alatt, a garázsban és a hátsó udvarban rejtőzködve. Ezen a bulin összesen 16 ember ellen intézkedtek.

via

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.