Ötszörös életfogytiglani börtönre ítélték kedden Jarrod Ramost, aki 2018 júniusában öt újságírót lőtt le a Capital Gazette című annapolisi újság szerkesztőségében

Az esküdtszék még júliusban mondta ki bűnösnek ki a 41 éves férfit. Michael Wachs bíró az ötszörös életfogytiglani büntetésen felül további 345 év szabadságvesztésre ítélte Ramost, megakadályozandó, hogy valaha is feltételesen szabadlábra helyezzék – írta az MTI az illetékes megyei ügyészségre hivatkozva.

(A legfrissebb hírek itt)

Ramos 2019 októberében bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott 23 vádpontban, de azzal érvelt, hogy mentális rendellenessége miatt büntetőjogilag nem vonható felelősségre, ám a védekezését az esküdtszék elutasította.

(Ez is érdekelheti: Szökésben a focista, aki a nyílt utcán ölt meg egy embert, többet pedig megsebesített)

A férfi bosszút akart állni, amiért a főleg helyi hírekkel foglalkozó lap évekkel korábban cikket írt egy zaklatási ügyéről. A cikk miatt 2012-ben rágalmazásért beperelte az újságot, ám a hosszúra nyúlt sajtópert elveszítette. Gyilkossági ügyének bírósági tárgyalását több ízben elhalasztották, részben a koronavírus-járvány miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.