Váratlan, nagylelkű segítség érkezett a mórahalmi mentőállomás november 17-én, koronavírus-fertőzés következtében elhunyt, a járvány frontvonalában harcoló mentősének családjához. A tragédia után súlyos helyzetbe került család megsegítésére nemrég gyűjtés indult, és reggeli rádióműsorukban Balázsék is beszéltek az esetről a történtek után.

A család mellett kiálló rengeteg kolléga, ismerős, barát közül az elhunyt H. Balázs egyik, a gyűjtésben szerepet vállaló kollégája nemrég a Facebookon egy bejegyzésben arról adott tájékoztatást, hogy mióta elhunyt bajtársuk feleségéért és gyermekeiért összefogtak, rengeteg szeretetet, támogatást kaptak, páratlan összefogás kezdődött. Céljuk a családot a családfő elhunyta után ért anyagi terhek enyhítése volt. Rengetegen segítettek, egyet mégis kiemelt közülük posztjában – az információt az érintett engedélyével közöljük:

“Egy tehetős magyar üzletember meghallotta kezdeményezésünket és a család történetét. Balázsék oldala műsorában végig hallgatta állomásunk dolgozóinak kezdeményezését és azonnal a segítségünkre sietett, méghozzá nem is akár hogy. Szerette volna, ha a kezdeményezésünkből befolyt összeg teljes egészében megmaradhatna a családnak, ő pedig szeretné egymaga kifizetni a teljes hitelállományt. Ez volt az a pont, amikor gombóc lett a torkomban és könny szökött a szemembe. Ez úton is köszönjük neki és a jó isten áldását kérjük rá és családjára!”

Az üzletember kilétének titokban tartását kérte, így neve nem került nyilvánosságra. A történtekről korábban a Blikk is írt, miután az Északi Szánhúzó Kutyások Sportklubja szintén felhívással fordult az emberekhez. A mentősök, sportemberek, civilek példamutató, nagyszerű összefogása most úgy tűnik, eredményt hozott, az adventi csoda megtörtént.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.