Egy somogyi idősotthon megmutatta, milyen az emberség és a nemes lélek járvány idején

Sharing is caring!

Kapcsolattartási pont nyílt a Zselic Katolikus Idősek Otthonában Zselickislakon a napokban. A kétbejáratú, középen üvegfallal elválasztott konténer megoldást kínál hozzátartozók és az intézmény lakóinak találkozására a koronavírus-járvány idején

– közölte a fenntartó Kaposvári Egyházmegye képviselője sajtótájékoztatón csütörtökön.

Világos Krisztián beszámolt arról, hogy a Somogy megyei idősotthon karbantartóinak munkáját dicsérő kapcsolattartási pont ötlete a járvány következtében elrendelt látogatási és kijárási tilalommal összefüggésben merült fel.

A beruházásnak köszönhetően úgy biztosíthatók a találkozások, hogy a hozzátartozók nem lépnek be az intézménybe, a lakók pedig nem hagyják el azt, beszélgetni hangtechnikai eszköz segítségével tudnak

– mutatott rá.

Fotó: MTI/Varga György

Kiemelte, az első tapasztalatok kedvezőek. A hozzátartozóknak időpontot kell foglalniuk, és bár a látogatás csak húsz percig tarthat, ők és a lakók is nagyon hálásak ezért a lehetőségért.

Világos Krisztián megjegyezte, hogy a Kaposvárhoz közeli község Kossuth Lajos utcájában található otthon 1-3 ágyas szobáiban 100 emberről 65 dolgozó gondoskodik. Példájuk bizonyítja, hogy nemcsak online érintkezéssel, hanem egyfajta fizikai közelséggel is lehet oldani a vírushelyzet okozta feszültséget a mindennapokban a hozzátartozók és az otthon dolgozóinak, gondozottjainak örömére.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Facebook Comments