Holtan találtak a tengeren a 75 éves francia Jean-Jacques Savint, aki január elsején azért indult útnak kenujával, hogy megpróbálja egyedül átevezni az Atlanti-óceánt. A tragikus hírt a sportember csapata osztotta meg.

„Sajnos ezúttal az óceán erősebb volt barátunknál, aki annyira szerette a vitorlázást és a tengert” – olvasható a közleményben.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D3162879780650105%26id%3D2083462608591833&show_text=true&width=640

A francia 2019-ben egy nagy hordóban már teljesítette a távot, ezúttal úgy tervezte, hogy körülbelül három hónapot tölt a 8 méteres kenujában, amelyet a barátjaként emlegetett.

Csütörtök este azonban változott a helyzet, Savin két vészjelzést is leadott, családja azóta sem kapott hírt róla. Pénteken aztán a kenuját felborulva találták meg az Azori-szigetek közelében, a család beszámolója szerint

Jean-Jacques holtteste élettelenül feküdt kabinjában. Az egykori katonai ejtőernyős, aki múlt héten libamájjal és pezsgővel ünnepelte 75. születésnapját a tengeren, január 1-jén indult útnak a dél-portugáliai Sagresből, azzal a céllal, hogy egyedül keljen át az óceánon.

PHILIPPE LOPEZ / AFPJean-Jacques Savin január elsején indult el utolsó útjára

Szerdán még azt írta közösségi oldalán, hogy az erős szél miatt hosszabb lesz az útja, és gondjai vannak a napenergiával. De hozzátette, nincs veszélyben.

Úgy tervezte, hogy ha megérkezik Ponta Delgada gyönyörű kikötőjébe, orvosolja a problémákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.