Egyelőre a maszkok, nem pedig az oltások jelentik a megoldást

Egyelőre a maszkok, nem pedig az oltások jelentik a megoldást

Sharing is caring!

Csak januárban közel 80 ezer ember vesztette életét a koronavírus-járvány következtében az Egyesült Államokban – derül ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adataiból. Az intézmény statisztikái szerint keddig 79 ezer koronavírus okozta halálesetet regisztráltak az országban, ami több mint ezer fővel meghaladja a korábbi decemberi negatív rekordot.

A CNN amerikai televízió információi szerint kedden Jeff Zients, Joe Biden amerikai elnök Covid-19 munkacsoportjának vezetője konzultált az államok kormányzóival és közölte velük, hogy jövő héttől kezdve 16 százalékkal növelik az oltóanyagok kiszállítását.

Egyelőre a maszkok, nem pedig az oltások jelentik a megoldást

Koronavírus: az új adatok szerint egyre rosszabb a helyzet

Az MTI beszámolója szerint az amerikai elnök már első teljes hivatali napján egy sor rendeletet írt alá a koronavírus-járvány megfékezését célzó intézkedésekről, és közölte, hogy a járvány egyesült államokbeli halálos áldozatainak száma várhatóan eléri a félmilliót februárban. Joe Biden elmondta, hogy tervei szerint elnöksége első száz napjában 100 millió amerikait fognak beoltani, valamint elrendelte a maszkviselés szigorítását is.

“A brutális igazság az, hogy hónapokba telik, mire be tudjuk oltani az amerikaiak többségét. A következő hónapokban a maszkok, nem pedig az oltások jelentik a legjobb védelmet a Covid-19 ellen” – fogalmazott Joe Biden kedden, amikor bejelentette, hogy az oltások felgyorsítása érdekében újabb 200 millió adag vakcinát vásárolnak, fele-fele arányban a Moderna és a Pfizer-BioNTech cégektől. Az elnök tervei szerint ez a mennyiség elegendő lesz ahhoz, hogy nyár végéig, vagy kora őszig 300 millió amerikai állampolgárt beoltsanak.

Az amerikai betegségmegelőzési és járványügyi központ (CDC) állásfoglalása szerint az iskolákba – bizonyos óvintézkedések szigorú betartásával – fokozatosan visszatérhetnek a diákok. A CDC szakemberei azonban arra is felhívták a figyelmet, hogy a helyi hatóságoknak szigorúbb korlátozásokat kell bevezetniük például a beltéri étkezések esetében, hogy az általános fertőzési arány ne emelkedjen.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük