Korábban sikeres vállalkozást működtetett, ám nyolc hónapja a kocsijában kényszerül tölteni a mindennapjait Józsi bácsi. A 78 éves férfivel az egyik vecsési hipermarket parkolójában találkoztunk, miután egyik jóakarója a Facebookon közzé tette az idős férfi szívszorító történetét. A fiatal segítő közreműködésével a nyugdíjas férfi akár újra otthonra is lelhet.

– Korábban egy jól működő húsipari vállalkozásom volt Gyálon, de még 2008-ban kisemmiztek. Egyik napról a másikra szinte mindenemet elveszítettem. Az elmúlt öt évben Vecsésen éltem albérletben, amit a lányom fizetett, de egy ponton túl már ő sem tudta, a tulajdonos pedig májusban kirakott az utcára Azóta itt, az autómban élek – magyarázta munkatársunknak Kocsis József.

(A legfrissebb hírek itt)

A felesége már régen elhunyt, a gyermekei pedig nem tudnak gondoskodni róla. Most minden vagyona az autója és az a néhány holmi, amit benne tárol. A különböző levonások után mindössze havonta 57 ezer forint a bevétele. Ennyiből próbál megélni, de ez szinte lehetetlen.

Az autó szélvédőjén kéri Józsi bácsi a jóérzésű emberek segítségét /Fotó: Zsolnai Péter

– Minden reggel bemegyek a vecsési nyugdíjas gondozási központba, ahol van lehetőség tisztálkodni, de aludni nem lehet. Egy viszonylag minimális összegért kapok egy kis ebédet is ott, de minden mást magamnak kell megoldanom. A délutánokat a helyi hipermarket parkolójában parkolva töltöm. Éjszaka le szoktam állni az egyik félreeső utcában, majd az autóban alszom. A hátsó ülésen van a fekhelyem. Muszáj fűtenem, különben megfagynék. Egy teli tank így viszont csak két napig elég – mesélte a Blikknek a szerencsétlenül járt férfi.

Mióta felkerült a felhívás a Facebookra, sokan próbálnak segíteni rajta. Ottjártunkkor is többen érkeztek hozzá. Volt, aki egy kannában hozott Józsi bácsinak üzemanyagot a kocsijába, más pedig néhány tízezer forintot nyomott a kezébe segítségül. Gaál Barbara szerdán véletlenül éppen a férfi autója mellé parkolt le, amikor vásárolni jött.

Barbara szíve majd’ megszakadt, amikor rájött, hogy él az úr; a Facebookon kereste a megoldást /Fotó Zsolnai Péter

Kapcsolódó: Szívszorító: az interneten fogtak össze a cukorbeteg idős férfiért – Hajléktalanként küzd a hideg ellen az autójában

– Fél órát beszélgettünk, adtam neki pénzt, majd felajánlottam, hogy a közösségi oldalamon megosztom a történetét. Azóta rengeteg üzenet érkezett. Mindenképp szeretném megoldani a lakhatását, ez így nem mehet tovább. Cukorbeteg, ezért nem akar messze költözni a gyáli orvosától. Egy vecsési férfi viszont felajánlotta, hogy márciustól akár lakhatna nála. Talán ez lehet a jó megoldás – tette hozzá boldogan lapunknak a 25 éves nő. Aki segítene Józsi bácsinak, adományait a vecsési családsegítőben leteheti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.