Egyszerre volt influenzája, koronavírusa és tüdőgyulladása – könyvet írt belőle

Egyszerre volt influenzája, koronavírusa és tüdőgyulladása – könyvet írt belőle

Sharing is caring!

A görög Alexis Alexiou, miután túlélte a három csapást, megírta egy könyvben a tapasztalatait.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Triple Jackpot a címe annak a hamarosan megjelenő kötetnek, amely a világon bárhol olvasva tanulságos lehetne, ha lefordítanák, hiszen egy olyan ember írta, akinek egyszerre ment rá a tüdejére a koronavírus és az influenza, mégis sikeresen felépült a betegségekből. Most, hogy mindjárt itt az influenzaszezon (a védőoltások már beadhatók), és az orvosok nem győzik hangsúlyozni, hogy az influenza súlyosbíthatja a Covid–19 tüneteit, sőt, egyes feltételezések szerint a halálozás esélye megduplázódhat, ha szervezetünket egyszerre terheli le a SARS-CoV-2 és az influenzavírus, még nagyobb figyelmet kaphat Alexis Alexiou története.

A Görögországban élő zenei producer felidézi egy interjúban, hogy mielőtt idén tavasszal ágynak esett volna, szinte nem is emlékszik rá, hogy mikor volt utoljára beteg. Kifejezetten egészségesnek hitte a szervezetét, nem dohányzott, maratonokat futott.

Aztán idén először B típusú influenzával diagnosztizálták, és elmondása szerint eleinte az orvosoknak meg sem fordult a fejében, hogy Alexiou szervezetében koronavírus is van. Aztán heveny tünetei lettek, tüdőgyulladást kapott, az élete veszélyben volt, ekkor lett pozitív a tesztje a SARS-CoV-2-re is. Facebookján rendszeresen beszámolt az állapotáról – innen derül ki, hogy kísérleti stádiumban lévő gyógyszereket is kapott a kórházban, melyek mellékhatásaként például a csípője annyira fájt, hogy alig tudott lábra állni.

Alexis Alexiou 24 napig volt beteg, ebből 17 napot töltött kórházban. Április elsején jelentette be, hogy legyőzte a vírust.

Az orvosa így stílusosan érzékeltette, hogy honnan sikerült a páciensének egészségét visszahozni: “Alexiou leesett az Akropoliszról, ötöt bukfencelt, majd felállt”.

A zenei producer a könyvében a felépülés folyamatáról ír, hogy pontosan milyen kezeléseket kapott. Elmondása szerint a beszámolójával minden olyan ember kétségét el akarja oszlatni, akik szerint a koronavírus nem létezik vagy azt nem kell komolyan venni. “Senkinek nem kívánom, hogy átélje azt a poklot, amit én” – írta az egyik Facebook-posztjában. Szerinte három dolog biztosan kell a gyógyuláshoz: bátorság, influenza elleni védőoltás és a dohányzás kerülése (azt mondja, ha dohányzott volna, nem éli túl a betegséget).

(via Greek Reporter)

Facebook Comments