Éjszakára megérkeznek a mínuszok, a hegyekben hózápor is lehet

Sharing is caring!

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de a fagyzugos részeken akár -6, -9 fokot is mérhetnek.

Pénteken napközben északnyugat, észak felől általában gyorsan csökken a felhőzet, és megszűnik a csapadék, de a délkeleti tájakon, valamint helyenként a középső országrészben is estig még sok maradhat a felhő, ezeken a tájakon délután néhol eső, zápor előfordulhat.

A hegyekben havaseső-zápor, esetleg hózápor is lehet

Az északi szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Este a kezdetben felhős középső és délkeleti tájakon is csökken a felhőzet, országszerte kiderül az ég. Késő estére mindenütt megszűnik a csapadék. A középső területeket leszámítva sokfelé lehetnek élénk széllökések, hajnalig a legtöbb helyen veszít erejéből a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de a fagyzugos részeken -6, -9 fokot is mérhetnek.

Szombaton általában kevés felhőre, sok napsütésre számíthatunk. Csapadék nem várható. Helyenként megélénkül az északi, majd a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között valószínű.

Vasárnap a hajnali ködfoltok feloszlását követően hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd a délutáni, esti órákban egyre több, egyre vastagabb fátyolfelhő érkezik. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Hétfőn általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Éjjel, hajnalban és estétől ködfoltokra is számítani lehet. Főként északon, északkeleten elszórtan előfordulhat eső, zápor. Helyenként megélénkül a délnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között várható.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük