Elakadt a hóviharban egy csapat oregoni egészségügyi dolgozó, nekiálltak beoltani az autósokat

Elakadt a hóviharban egy csapat oregoni egészségügyi dolgozó, nekiálltak beoltani az autósokat

Sharing is caring!

Öt oregoni egészségügyi dolgozó éppen egy kisebb vakcinaszállítmánnyal sietett vissza a klinikára, mikor egy baleset miatt nem tudtak továbbhaladni a behavazott autóúton. Miután az oltások felhasználhatósága pár órán belül lejárt volna, improvizálniuk kellett.

Egy Michael Weber nevű egészségügyi dolgozó és négy munkatársa kedden 6 adag, már a fecskendőkbe betöltött koronavírus-elleni oltással tartott egy középiskolai oltóhelyről az oregoni Grants Pass klinikára, hogy a megmaradt oltóanyagokat adminisztrálják, amikor a hóvihar keresztül húzta a számításaikat.

A behavazott úton baleset történt, így a hatóságok lezárták az utat, és közölték, hogy órák kérdése, mire a szakaszt újra járhatóvá teszik. Csakhogy Weberéknek nem volt ennyi idejük, néhány óra után ugyanis a fecskendőben található oltóanyag már nem használható fel. Ezért az egészségügyi dolgozóknak rögtönözniük kellett, és a feletteseikkel egy gyors konzultáció után úgy döntöttek, hogy felajánlják az oltásokat a kocsisorban állóknak, hogy a vakcinák ne menjenek pocsékba – nyilatkozták a Washington Postnak.

Szerencsére minden feltétel megvolt ahhoz, hogy az oltásokat szabályosan tudják beadni, az egyikőjük vitte autóról autóra a vakcinákat, hozzájuk a fertőtlenítőszert, a gézt, a másik egészségügyi dolgozó a szükséges papírokat, a harmadik egy dobozt a használt tűknek, illetve egy esernyőt a hó ellen, és volt velük egy mentős is, aki bármikor kéznél tudott lenni, ha esetleg allergiás reakciók lépnének fel.

A lap szerint 45 perc alatt sikerült beadni a hat oltást, mivel a hóesésben vesztegelni kényszerülő emberek alapvetően inkább bizalmatlanok voltak velük szemben. Azok közül azonban, akik éltek a váratlanul jött lehetőséggel, volt olyan, aki szinte önkívületi állapotba került az örömtől, és boldogan ugrott ki a kocsijából, hogy beadják neki az oltást – számol be a lap.

Facebook Comments