Eldőlt: az amerikai Pfizer vakcinájával oltják be Magyarországot

Sharing is caring!

Az operatív törzs hétfőn is megtartotta napi tájékoztatóját, ahol beszámoltak a járvány elleni harc jelenlegi állásáról. György István a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára ismertette a célzott országos tesztelés eredményeit. Ismertették, hogy Magyarország 17,5 millió oltóanyagot kötött le eddig, amelyek közül a Pfizer/BioNTech vakcinája kerülhet leghamarabb hazánkba.

Kiss Róbert ismertette a rendőri intézkedések adatait. A hétvégén kötelező maszkhasználat megszegése miatt 726 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. Egy debreceni csemegeüzletet bezártak ideiglenesen, mert az üzlet raktárhelyiségében több személy tartózkodott maszk nélkül, akik szeszes italt is fogyasztottak.

Ismét elmondták, hogy a karácsonnyal kapcsolatban december 21-én lesz majd a döntés.

Az operatív törzs tájékoztatója szerint Magyarország 17,5 millió oltóanyagot kötött le eddig, a készítmények közül a Pfizer/BioNTech fejlesztésű vakcina kaphatja meg először az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyét. A vakcinákból egy kis mennyiség már idén decemberben elérhető lesz, de a lakosság tömeges oltása csak 2021-től indulhat meg.

Facebook Comments