Életfogytiglant kapott a dabasi gyilkos, aki megkötözött és kirabolt egy idős asszonyt

Sharing is caring!

A Pest Megyei Főügyészség 2019 tavaszán emelt vádat egy középkorú férfi ellen, aki 2018 márciusának elején Dabason bement egy 70 éves női ismerőse házába, hogy az asszonytól pénzt szerezzen.

A sértettet ütlegelni kezdte, majd a súlyosan sérült, földre került nőt megkötözte, aztán a lakásban felkutatta a sértett 1.695.000 forintját, amelyet magával vitt. Az idős, önmentésre képtelen nő a padlón fekve hunyt el, a holttestét másnap találták meg a rokonai.

A Budapest Környéki Törvényszék a 2018 márciusában letartóztatott elkövetőt 2020. január 17-én kihirdetett elsőfokú ítéletében bűnösnek mondta ki nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, amelyért őt fegyházban végrehajtandó, életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy legkorábban 30 év elteltével – amikor a vádlott 74 éves lesz – bocsátható feltételes szabadságra.

A Fővárosi Ítélőtábla 2020. december 10-én hozott másodfokú, jogerős ítéletével – a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyetértve – a terheltre kiszabott életfogytig tartó szabadságvesztés büntetést helyben hagyta – áll a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük