Elképesztő: órákig nassolt a repülőn, hogy ne kelljen feltennie a szájmaszkot – Indirekt.hu

Sharing is caring!

 

Csak próbára akarta tenni az Easyjet légitársaságot az a brit férfi, aki a Manchesterből Teneriféig tartó repülőjáraton egész végig chipset majszolt. Így nem kellett feltennie a maszkot.

A járványügyi szabályok szerint kötelező a maszk viselése a repülés teljes időtartama alatt, egyetlen kivételtől eltekintve: az étkezés és az italfogyasztás alatt levehető a szájat eltakaró védőeszköz.

Az Angliából Spanyolországba utazó 41 éves Michael Richards egy 100 darabos chipsszel foglalta el a helyét és még azt is kiszámolta, hogy nagyjából a 4 órás út alatt darabonként két és fél percen keresztül kell rágnia a sós nassolnivalót, hogy kitartson az út végéig. Maszkját mindössze kétszer tíz percig vette fel, egyszer, amikor kiment a mosdóba és egyszer, amikor a poggyászából vett ki valamit – írta az Airportal.

A légitársaság annyival kommentálta az esetet, hogy minden járatukon egyértelműen elhangzanak a maszkviselésre vonatkozó szabályok, és a légiutas-kísérők szigorúan betartatják ezeket. A brit férfi esetében azonban nem találtak szabálytalanságot, és a személyzet sem jelentett semmi rendelleneset az utas viselkedésével kapcsolatban.

Indirekt/Bors

 

Facebook Comments