Ellopott egy gyűrűsfarkú makit, nem kicsit járt pórul

Megosztás

Börtönbüntetésre ítéltek egy 19 éves kaliforniai fiút, miután tavaly nyáron betört a Santa Ana Zoo-ba, és ellopott egy gyűrűsfarkú makit.

Aquinas Kasbar egy erővágóval vágott lyukat a csuklyásmajmoknak valamint lemúroknak fenntartott kifutó kerítésébe, ahonnan aztán magával vitte a 32 éves, Isaac névre hallgató gyűrűsfarkú makit.

A Madagaszkáron őshonos faj a világ 25 legveszélyeztetettebb főemlőse közé tartozik, valamint egyedei általában legfeljebb 25 évig élnek, ezt pedig a szóban forgó Isaac már igencsak túlszárnyalta. Az akció tehát nem volt olyan mókás, mint amilyennek elsőre hangozhat.

Jelenleg Isaac a legidősebb fogságban élő gyűrűsfarkú maki Észak-Amerikában, egy ilyen koros állatnak pedig érthetően nem tesz jót, ha kiemelik élőhelyéről majd egy levegőtlen műanyagdobozban elszállítják és otthagyják egy szálloda előtt. (Ez még egy fiatal példányt is megviselne.) A fiú két papírt is hagyott a dobozon, melyek alapján be lehetett azonosítani a tartalmát, és azt is odaírta, hogy mielőbb juttassák el a rendőrségre az állatot. Feltehetően már ekkor megbánta, amit csinált.

Isaac végül egy karcolás nélkül visszakerült az állatkertbe, és a lyukon át kiszökött többi állatot is sikeresen visszaterelték a ketrecbe. A fiúról hétfőn született döntés, melynek értelmében a három hónapos börtönbüntetése mellett egy 8486 dolláros kártérítést is ki kell majd fizetnie az állatkertnek – írta meg az Index.

via blikk.hu

Megosztás

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül