Két rendbeli emberrablás bűntettében, zsarolás bűntett kísérletében, testi sértés bűntettében és zaklatás vétségében mondta ki bűnösnek a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki viszonzatlan érzelmei miatt rendszeresen zaklatta, zsarolta a sértettet, a nő férjét elrabolta és egy erdőben a fához kötözte. Ezért őt a törvényszék halmazati büntetésül hét év fegyházbüntetésre ítélte, és a közügyektől hét évre eltiltotta.

A sértett házastársak között a kapcsolat 2015 végén megromlott, ezért külön költöztek. A nő az egyik ismerőse zsákai házába költözött, majd megismerkedett a szintén Zsákán élő vádlottal.

A férfi szorosabb kapcsolatot akart kialakítani a nővel, aki ezt elutasította. A visszautasítás miatt a vádlott 2018-ban meg akarta büntetni a sértettet: amikor az utcán összetalálkoztak, a férfi megállította a nőt, és felszólította, adjon át egymillió forintot, mert annyival tartozik neki. A vádlott elővett egy gáz-riasztó pisztolyt, amelynek hatására a megfélemlített nő írásban elismerte a vádlott felé fennálló tartozását – ismertette az előzményeket közleményében Dobó Dénes, a törvényszék szóvivője

A nő és a férje időközben kibékültek, és újra összeköltöztek, amiről a vádlott tudomást szerzett. A férjet a vádlott egyik nap autójával kivitte a Berettyó melletti erdős területen lévő földútra, ahol gáz-riasztó pisztollyal arra kényszerítette, hogy telefonon hívja oda a feleségét, és a jelenlétében írjon újabb nyilatkozatot a tartozásáról.

A férfi félelmében ennek eleget tett, miután a vádlott a sértettet az erdőben egy fához bilincselte, kezeit, lábait egy dróttal összekötözte, szájába pedig ruhát tömött. Ezt követően a vádlott elment a nőért, akit kicsalt a lakásából, majd fegyverrel őt is az autóba kényszerítette. A megkötözött férfinak kis idő múlva sikerült magát kiszabadítania, majd amikor meglátta, hogy a vádlott megjön az asszonnyal, akkor rátámadt a férfira, akivel verekedni kezdtek.

A nő ekkor magához vette a vádlott fegyvereit tartalmazó táskát, abból elővett egy sörétes puskát, és a lőszer eltávolítása után azzal fékezte meg a vádlottat, így el tudtak menekülni a helyszínről. A vádlott rövid idő elteltével telefonon tovább zaklatta a sértetteket, napi rendszerességgel több szöveges üzenetet küldött mobiltelefonjaikra.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére, míg a vádlott és védője fellebbeztek a döntés ellen. Az ügy másodfokú jogerős elbírálásáig a törvényszék fenntartotta a vádlott bűnügyi felügyeletét – írta a szóvivő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.