A rendőrség elutasította azt a feljelentést, amelyet Szabó Tímea tett az 5 milliárd forint értékű PCR tesztek megsemmisítése miatt – közölte pénteken a Párbeszéd politikusa.

Mint írta, néhány hete hanyag kezelés miatt tett feljelentést, „amiért a kormány tömegesen megsemmisített meg PCR teszteket ahelyett, hogy a járvány közepén odaadta volna ingyen az embereknek”. A BRFK szerint azonban nem hanyag kezelést, hanem hűtlen kezelést kellett vizsgálni, az viszont nem történt, mert annak szándékosnak kell lenni – olvasható Szabó bejegyzésében. A képviselő hozzátette:

És – itt jön a csavar – azért nem történt szerintük hűtlen kezelés, mert Szijjártóék, amikor megrendelték a PCR teszteket, még nem tudhatták, hogy azt majd később felváltja a gyorsteszt, ami miatt majd nem kell szerintük felhasználni a PCR teszteket.

Szabó úgy folytatja: nem tudta, hogy a BRFK „átcsapott hirtelen járványügyi szakértővé is, és a világon egyedüliként megállapítja, hogy nincs többé szükség PCR tesztekre”, ezzel együtt azonban a politikus szerint a kormánynak időben észre kellett volna vennie, hogy lejár 5 milliárd forintnyi PCR teszt és azt vagy fel kell használni, vagy – más országokhoz hasonlóan – ingyen oda kell adni az embereknek. Hozzátette: panaszt tesz a rendőrség döntése ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.