A lányom nélkül soha – állítja a leghatározottabban az az édesapa, aki kilenc évig küzdött, hogy ne a bántalmazó anyjával, hanem vele éljen gyermeke, Manócska. Gál Péter legnagyobb csatáját megnyerte, kislánya felügyeletét megkapta, a viharfelhők azonban nem vonultak el a feje fölül. Sőt!

A végeláthatatlan pereskedés a bíróságon minden forintját felemésztette, volt, hogy hitelt is fel kellett vennie. Lakása ráment a nemes ügyre, ő azonban nem bánta, csak gyermeke boldogsága és biztonsága volt fontos számára. Miután az ingatlan elúszott, szüleihez költözött, ők azonban nemrégiben elhunytak. Kiderült: a nagymama és a nagypapa is hitelt vett fel, nem azért, hogy jobban éljenek, hanem a fiuk küzdelmének finanszírozására. Manócska – ahogy édesapja hívja a kamaszlányt – már ebbe a házba érkezett, itt él hatalmas egyetértésben és szeretetben apukájával. Biztonságot jelentő otthonuk azonban most veszélybe került, mivel a hiteleket nem tudják fizetni.

– Hiába dolgozom több állásban is, egyszerűen a mindennapi életre és a hitelekre együtt nem telik. Borzalmas, de döntenem kellett: vagy eszük, vagy fizetünk a banknak. Előbbit választottam, nem is annyira magam, mint a gyerekem miatt. Mostanra begyűrűzött a helyzet, a hónap végén elveszítjük a lakásunkat, ha nem történik valami csoda. Talán a moratórium picit segít, de hosszú távon nem megoldás. Egyszer már a Blikk olvasói segítettek rajtunk, amit kaptam tőlük, sokáig kisegített minket a bajból. Akkor azonban nem a lakhatásunk volt a tét. Most még nagyobb a vészhelyzet, hiszen, ha elveszítjük a lakást, a kislányomat intézetbe viszik. Úgy érzem, hogy ezt ép ésszel egyikünk sem bírná ki – mondta elkeseredetten a Blikknek Gál Péter.

Kilenc évig járt Péter a bíróságra: csődbe taszította a harc a lányáért küzdő apát

Kilenc évig járt Péter a bíróságra: csődbe taszította a harc a lányáért küzdő apát

Manócska nem követelőzik, tökéletesen érti, hogy neki most nem jut annyi ruhából vagy nyaralásból, mint az osztálytársainak.

– Ő a legjobb gyerek a világon. Amiben csak tud, segít nekem. Borzalmas dolgokat élt át az anyjánál, nem hiába ítélte végül nekem a bíróság. Amióta itt van, lelkileg kiegyensúlyozott és a tanulmányi eredményei is sokkal jobbak. Félek, ha elszakítják tőlem, megint visszaesik a régi állapotba. Megérdemli, hogy jó esélyekkel induljon az életben. Magam miatt sosem kérnék, de érte gondolkodás nélkül megteszem. Nem mulatni vagy utazni kell nekünk a pénz, egyszerűen szeretnénk normálisan élni az eddigi otthonunkban. A munka nekem sosem volt büdös és ezután se lesz. Csak ez most édeskevés – sírta el magát Péter.

Aki segíteni szeretne a szorult helyzetben lévő apán és lányán, a következő bankszámlaszámon megteheti:

OTP számlaszám: 11773346-02114161

Nemzetközi utalás esetén IBAN: HU82117733460211416100000000

SWIFT kód: OTPVHUHB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.