Élvezze ki a napsütést, vasárnaptól cudar idő jön

Sharing is caring!

Újabb felmelegedésre csak a jövő hét második felében lehet számítani.

Szombat estig csendes, nyugodt, őszi idő várható, vasárnaptól viszont már változékonyabb lesz az időjárás, és csapadékra is számítani kell, közölte előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken a fátyolfelhők mellett alapvetően sok – szűrt – napsütésre számíthatunk, de holnap napközben átmenetileg vastagabb felhők is megjelenhetnek az égen.

Szombat hajnalban a Dunántúlon már meg is vastagodhat a felhőzet. Sok helyen párássá válik a levegő, főként az Alföldön és az északi hegyvidékeken foltokban köd képződhet. Csapadék nem lesz. Gyenge, illetve mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban 3 és 10 fok között alakul, 5 foknál hidegebb inkább csak a homokhátságokon és az északi völgyekben lehet.

Napközben sem várható csapadék, de estétől nyugaton, északnyugaton néhol már eshet. Sokfelé megélénkül a déli, majd estétől az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik az északnyugatira forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Vasárnap gyengül a nappali felmelegedés mértéke, esőre, záporesőre is számítani kell. Az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főleg keleten helyenként lehetnek hosszabb-rövidebb napos időszakok. A nyugati és a középső országrészben többfelé számítani lehet esőre, záporra, keleten csak helyenként valószínű csapadék. A Dunántúlon több helyütt megerősödik az északnyugati, máshol megélénkül az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 22 fok között alakul, de az északnyugati tájakon ennél hűvösebb lehet az idő.

A jövő hét első napjaiban többfelé lehet jelentős eső, a hőmérséklet 14-15 fok között alakul. Átmeneti felmelegedésre a jövő hét második felében lehet számítani a meteorológiai szolgálat szerint.

Facebook Comments