„Én ott leszek veled, mikor feladnád” – Össznépi éneklésre buzdítanak Sebestyén Balázsék

Kollektív éneklésre buzdítanak Sebestyén Balázsék, hogy az emberek érezzék, nincsenek egyedül még most, a koronavírus okozta helyzetben sem. A Rádió 1 hetek óta karanténból jelentkező műsorvezetői péntek reggel 9 órára hirdették meg akciójukat. Arra kérik a hallgatókat, álljanak ki az ablakokba, udvarokra vagy erkélyekre és daloljanak velük együtt, így erősítve egymást a járványhelyzetben.

Én ott leszek veled, mikor feladnád, amikor a fejedet lehajtanád – így kezdődik a Halott Pénz slágere, a hallgatók javaslatai alapján erre esett Balázsék választása. Péntek reggel Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani is kiáll majd a saját ablakába, erkélyére, udvarára, hogy a hallgatókkal közösen énekeljenek. A rádiósok arra kérnek mindenkit, aki dalra fakad, hogy vegye fel a telefonjával és küldje el nekik a videót. Az ötlet, amelyet az elmúlt hetekben spontán kialakult közös tapsolások ihlettek, Balázs fejéből pattant ki, műsorvezető-társai pedig lelkesen támogatják.

– A dal nagyon jó erre a célra, mert bár kicsit himnikus, egyáltalán nem szomorú, nem lemondó, van benne egyfajta nagyon pozitív üzenet. Várunk mindenkit pénteken reggel 9 órakor, hogy a saját otthonában énekeljen velünk együtt. Ez az egész arról szól, hogy bár nem tudjuk, hogyan tovább és meddig tart ez a helyzet, de azt tudnunk kell, hogy most mindenkinek ott van a másik, akire számíthat – magyarázta Balázs, aki bízik abban, hogy a pozitív gondolkodás és a közösség ereje könnyebbé teheti a jelenlegi nehéz időszakot.

A kezdeményezést örömmel fogadták a Halott Pénz tagjai, Marsalkó Dávidot meghatotta az ötlet, és ígérte, Járai Márkkal együtt részt vesznek majd pénteken a közös éneklésben. A videókból Balázsék egy klipet is készítenének, amelyben remélhetőleg hallgatók ezrei láthatják-hallhatják majd viszont saját magukat a tömegben.

A kiállás pillanata – pénteken 9 órakor Balázsékkal a Rádió 1-en

via blikk.hu

Mi a véleménye a témáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük