Ennél meghatóbb ma már nem lesz: biztonságos “ölelőszobát” alakítottak ki egy olasz idősotthonban

Sharing is caring!

Az idősek és szeretteik végre anélkül találkozhatnak (és akár meg is érinthetik egymást), hogy a koronavírus-fertőzés kockázata fennállna.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Stanza degli abbracci, azaz Ölelések szobája néven alakított ki egy Covid-biztos helyiséget a Velence közelében található Domenico Sartor idősotthon, hogy a bentlakók és a rokonaik végre találkozhassanak egymással – adta hírül a Wanted in Milan.

Az idősotthon egyik lakója érkezik a nagy találkozásra.

© PIERO CRUCIATTI / AFP

A látogatóba érkezők egy speciális, átlátszó orvosi védőfüggönyön keresztül meg is ölelhetik a szeretteiket, és az otthon vezetése szerint ez a lehetőség hozzájárul az idősek mentális egészségének fenntartásához. Nehéz időket élünk, az itt lakók közül pedig sokan magányosak, vannak, akik hónapok óta nem látták a rokonokat.

Facebook Comments