Ennyi volt: hat év után távozik a Fradi sztárja

Ennyi volt: hat év után távozik a Fradi sztárja

Sharing is caring!

Hat év után távozik a Ferencváros labdarúgócsapatától Varga Roland, aki az MTK-ban folytatja pályafutását. Ellenkező utat jár be Gera Dániel és Katona Máté, ők a kék-fehérektől az FTC-hez szerződtek – számolt be az átigazolásokról a két klub a hivatalos honlapján.

Kezdjük Varga Rolanddal: a 19-szeres válogatott támadó 2015 januárjában érkezett a Ferencvároshoz – emlékeztet a fradi.hu –, azóta összesen 225 mérkőzésen lépett pályára a zöld-fehéreknél, és 75 gólt szerzett. Három bajnoki címet és ugyancsak három Magyar Kupát nyert a csapattal, tagja volt az Európa-liga csoportkörében, majd a Bajnokok Ligája selejtezőjében szereplő együttesnek.

A 30 éves szélső az előző, 2019–2020-as idényben még viszonylag gyakran lehetőséghez jutott Szerhij Rebrovnál – bár a legtöbbször már akkor is csak csereként –, ebben a szezonban azonban csak öt tétmeccsen szerepelt, és nem került be a zöld-fehérek BL-csoportkörös keretébe.

Néhány perccel a Ferencváros közleménye után az MTK bejelentette Varga szerződtetését.

„Valóban sok megkeresésem volt az elmúlt hetekben, így volt választási lehetőségem – idézi Varga Rolandot az MTK hivatalos honlapja. – Mindenkit meghallgattam, de az első pillanattól kezdve azt éreztem, számomra most az MTK a legjobb választás. Döntőek voltak a Polyák Balázzsal történt egyeztetések, mert az általa felvázoltak voltak számomra a legmeggyőzőbbek, és rajta éreztem leginkább azt, hogy tényleg engem akarnak. Eldöntöttem, hogy olyan helyre igazolok, ahová tényleg szívesen megyek, számomra most ez minden egyéb szempontot felülírt, úgyhogy rendkívül motiváltan várom a közös munkát. Az utóbbi időben kevesebbet játszottam, de szeretnék minél előbb olyan formát mutatni, mint amilyen kép él rólam a szurkolók emlékezetében, célom, hogy mielőbb olyan játékot nyújtsak, amit én is elvárok magamtól. De ennyi elég a nagy szavakból, inkább a pályán szeretnék bizonyítani!”

Indirekt/nemzetisport.hu

Facebook Comments