Köves Gábornak lejárt a szerződése. Fucsovics Márton volt edzője, az új teniszszövetségben szakmai igazgatói szerepet vállaló Sávolt Attila javaslatára nem hosszabbítottak azzal a kapitánnyal, aki a magyar tenisz történetében kétszer is a Davis Kupa világcsoportjába vezette a csapatot. Ilyet korábban senki sem tett. Helyét Nagy Zoltán kapja meg.

Furcsa és egyben érthetetlen, de nem előjelek nélküli a tény: nem hosszabbították meg Köves Gábor, a magyar férfi teniszválogatott szövetségi kapitányának a szerződését. Helyére Nagy Zoltán nevezték ki, aki értesüléseink szerint egyelőre csak az ausztrálok elleni Davis Kupa-meccsre és ráadásul ingyen vállalta a megbízást.

Köves Gábor, aki hosszú évek óta az Eurosport szakértője is, ebben a tisztségében éppen az Australian Opent közvetítette a stúdióból, és két meccs szünetében, telefonon tudta meg, hogy már nem kell azon gondolkodnia, kiket hív majd meg a Davis Kupa világcsoportjának osztályozó meccsére.

“Az elnökség áttekintette a torinói világdöntő kapitányi jelentését, illetve mérlegelte a további szempontokat és az általam vázolt alternatívákat. Mindezek alapján végül Nagy Zoltánnak szavazunk bizalmat. A kinevezés egyelőre csak az ausztrálok elleni, márciusi mérkőzésre szól, amelyen Nagy Zoltán munkáját Noszály Sándor és Palágyi Miklós segíti majd, akik az MTSZ főállású munkavállalói, mint férfi szakág vezető edzői. Nagy Zoltán társadalmi munkában látja majd el a kapitányi teendőket. Azt gondolom, anyagilag és szakmailag is megalapozott döntés született. Az MTSZ elnöksége és vezetése ezúton is szeretné megköszönni Köves Gábornak és stábjának az elmúlt évek munkáját és sikereit.” – mondta a döntést követően Sávolt Attila.

Köves Gábor 2017 óta irányított a magyar válogatottat. Azóta – a sportág történetében egyedül álló sikerrel – kétszer sikerült feljutni a világcsoportba. 2017-ben Szlovákia és Oroszország legyőzése után, majd a 2019-2020-as szezonban (a koronavírus miatt elcsúsztatott idősávban) Ukrajna és Belgium elleni győzelemmel. Mindkétszer olyan csapatokat vertünk meg, akiknek a legjobbjai ma már top20-as játékosok.

A magyar válogatott 2022-ben, március 4-5-én, Ausztráliában próbál majd a világcsoportban maradni, a házigazdák ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.