Érd – Elképesztő aljassággal, hónapokig adagolt altatókat és nyugtatókat titokban a 94 éves Piroska néninek Sz. Kálmán, hogy az asszony érdi házát megszerezze. A férfi majdnem elkövette a tökéletes gyilkosságot, az ördögi terve kis híján bejött, de a nyomozók még időben lekapcsolták.

A fővárosban élő V. Ferencné 2019 áprilisában ismerkedett meg Sz. Kálmánnal egy lakásfelújítás során. A férfi ezután fokozatosan a bizalmába férkőzött, s jó kapcsolat alakult ki kettőjük között. Rendszeresen látogatta az idős asszonyt annak lakásán, sőt, különféle ajándékokat, virágot, élelmiszert is vitt neki. Az egyedül élő nő az érdi nyaralóját is megmutatta neki. Ekkor Sz. Kálmán elhatározta: azért, hogy a nő életét megrövidítse és a házat megszerezze, titokban módszeresen altató és nyugtató hatású gyógyszereket adagol neki.

(A legfrissebb hírek itt)

– Csak nyaralónak használta a házat, minden évben tavasztól őszig lakott itt. A férje már nagyon régen meghalt, gyermeke pedig nem volt. Amikor először találkoztunk a férfivel, Pirike már nagyon leromlott állapotban volt. A szeme nem volt tiszta és nagyon le is fogyott. Sz. karon fogta és körbejárták a házat. Nem értettük a helyzetet, hiszen tudtuk, nem lehet a gyereke. Aztán egyre többet itt volt vele. A halála előtti éjszaka is itt aludt nála – emlékezett vissza a Blikknek egy, a neve elhallgatását kérő szomszéd, akit a történtek után a rendőrök is kihallgattak.

Sz. Kálmán egy lakásfelújítás kapcsán ismerkedett meg az idős asszonnyal / Fotó: Facebook

Kiderült: Sz. Kálmán a gyógyszeres befolyásoltság alatt álló asszonnyal először egy birtokbavételi szerződést kötött, majd rávette, hogy kössenek öröklési szerződést, amelyben vállalta, hogy élete végéig tartásban és gondozásban részesíti, cserébe az idős nő ráhagyja a nyaralóját és egy másik ingatlant is. A szerződés megkötése előtt szintén gyógyszert adagolt az asszonynak, aki a szerek miatt kialakuló egyensúlyzavara miatt elesett, bordatörést, tüdőzúzódást és mellűri vérzést szenvedett el, amelyek miatt megfulladt.

Ebben a házban lakott Piroska, amit a közelébe férkőző férfi megszerzett tőle / Fotó: Blikk

– Miután Piroskát eltette láb alól, rövidesen ideköltöztette a fiát és a pereputtyát, akik nagyjából egy évig lakhattak itt. Többször is kihívták a rendőröket rájuk, nem igazán tudtak viselkedni, de végül sikerült őket elpaterolni innen. Piri egyébként jó egészségben volt, minden áldott nap dolgozott a kertben, rengeteget kapált. Aztán hirtelen lerobbant és zavartan kezdett viselkedni; sajnos, a hiszékenységére fizetett rá – tette hozzá a szomszéd.

Sz. Kálmán a szomszédok és az asszony halálakor kiérkező mentősöknek is áldozata unokájának adta ki magát. Végül tavaly júniusban fogták el, most pedig vádat emeltek ellene. A férfi korábban is vert már át időseket, sőt, Piri néni halála után pedig másnál is próbálkozott. Az asszonynak csak távoli rokonai vannak, ők döntenek majd a ház sorsáról.

Káliummal ölte meg a férjét

Hosszú évtizedekre a rács mögé került az a nő, aki még 2018-ban ölte meg gyógyszerrel a férjét Szabadbattyánban. N. Éva két hónapon át minden nap káliumot adott a párjának, aki előbb zavartan kezdett viselkedni, aztán összeesett és meghalt. Az asszony már régóta fel akarta bontani a házasságukat. Szerette volna, ha férje a közös otthonukat elhagyja, ahol a nő új szerelmével élhetett volna ott tovább, de a terve nem jött össze.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.