A britek Malloy T150-es drónokat is küldenek Ukrajnának egy katonai segélycsomag részeként, ami jó szolgálatot tehet a fronton.

Boris Johnson miniszterelnök nemrég bejelentette, hogy az Egyesült Királyság egy 300 millió fontos (kb. 135,7 milliárd forint) katonai segélycsomagot küld Ukrajnának. A csomagban a speciális feladatokra tervezett Malloy T150-es drónokat is megtalálni.

The National News beszámolója szerint az eszközöket a brit Malloy Aeronautics gyártja, és jelenleg a brit királyi tengerészgyalogság használja azokat. A T150-esek olyan drónok, amelyek képesek nehéz felszerelést szállítani a fronton harcoló alakulatok számára.

Az eszközt laptopról lehet vezérelni, és a térképen előre megadott pontok alapján juttatja a csomagot célba. A drón akkumulátorral működik, de a cég már azon dolgozik, hogy vezeték nélkül, repülés közben is tölteni lehessen a készüléket.

A készüléket négyszer két propeller tartja a levegőben, így ha bármelyik meghibásodna, a T150-es még mindig képes lesz biztonságosan landolni. A tesztek alapján minden időjárási körülmények között képes repülni, így az erős szél és a hó sem akadályozza a működését.

A szerkezet legfeljebb 68 kilogrammot képes szállítani, egy feltöltéssel 70 kilométert tud megtenni, a maximális repülési ideje pedig 36 perc.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.