Esküvő határok nélkül – akár több százan osztozhatnak a boldog pár örömében a koronavírus alatt is

Sharing is caring!

A Livewedding ötlete eredetileg nem a járvány miatt született, most mégis azok veszik legnagyobb hasznát, akik kényszerből nem tudnak a násznéppel együtt ünnepelni.

A Livewedding lényege, hogy élőben, profi minőségben közvetítenek esküvőket. Így azok a rokonok, barátok, akik nem lehetnek jelen a korlátozások, a külföldi lakhelyük, vagy a veszélyeztetettségük miatt, otthonról nézhetik a házasságkötést, vagy akár a lakodalmat is. A szolgáltatás kitalálójával és tulajdonosával, Vizi Attilával beszélgettünk.

A koronavírus miatt találtad ki a Liveweddinget?

Az az érdekes, hogy nem. Még jóval a járvány kitörése előtt megszületett az ötlet. Eredetileg a külföldön élő rokonok miatt találtuk ki, illetve olyan pároknak szántuk, akik például egy egzotikus szigeten akarnak esküdni, ahová a család és a barátok nem tudnak elutazni velük. Viszont a vállalkozás igazi sikerét valóban a járvány hozta meg. Miután a korlátozások miatt csak meghatározott számú vendég vehet részt a házasságkötéseken, sokan lemaradnának a nagy napról. Nem is beszélve azokról a családtagokról, barátokról, akik nem tudnak külföldről ide utazni.

Hogy néz ki a gyakorlatban a munkátok?

Ahhoz, hogy jó minőségű, profi munkát végezzünk, sok felkészülés szükséges. Pontosan kell tudnunk, mi történik majd a helyszínen, azért, hogy a kamerákkal minden fontos momentumot rögzíteni tudjunk. Volt olyan ortodox zsidó esküvőnk, amire egy teljes napig memorizáltuk a vallási előírásokat, hiszen ezek nagyon eltérnek az itthoni, hagyományos ceremóniáktól.

A nagy nap előtt létrehozunk egy eseményt valamelyik közösségi oldalon, amit a pár preferál, és tájékoztatjuk a meghívottakat e-mailben, hogy mikor és milyen felületen követhetik majd az esküvőt. Ez általában, egy privát Youtube-csatorna, Zoom-os vagy Teams-es felület. A nagy napon a meghívottak azonnal reagálhatnak, gratulálhatnak a házasoknak, amivel kiváltjuk az üdvözlőkártyákat és táviratokat is.

Mennyien követhetik az eseményt egyszerre?

A határ a csillagos ég. Ennél az ortodox esküvőnél például, ami egyébként egy hajón volt a Dunán néhány tucat vendéggel, pillanatok alatt felkúszott a nézők száma 1000-re.

Ausztráliából, Izraelből és Amerikából is több százan követték az eseményeket. 

Milyen technikával dolgoztok? Jól tudom, hogy a teljes csapatnak komoly tévés múltja van?

A cégünk, amelynek a Livewedding csak az egyik lába, de leginkább nagyvállalatoknak gyártunk videós tartalmakat, már eleve rendelkezik ezekkel a komoly eszközökkel. Így egy nagy FS7-es kábelnélküli kamerával és két Alfa7-tel tudunk az esküvőkre menni. Ráadásul a képkeverési technika az elmúlt egy évben annyit változott, hogy egy olyan eszközhöz, amely korábban milliós tétel volt, mára a Blackmagic cég innovációja folytán, néhány százezer forintért hozzá lehet jutni. Ez négy kamera képének és hangjának a keverésére alkalmas.

Ezzel gyakorlatilag olyan minőségű munkát tudunk végezni, mint egy sport vagy koncertközvetítés.

És igen, én magam több mint 20 évig dolgoztam különböző tévéknél operatőrként, majd vezető operatőrként. A csapat többi tagjának is több éves tévés, filmes múltja van, mindannyian kiváló szakemberek.

Így viszont felmerül a kérdés, hogy ilyen profi technikával és ennyi emberrel, hogy lehet ezt megoldani 149 ezer forintból? Ha jól láttam a honlapon, ennyibe kerül az alapcsomagotok.

Igen, egyelőre ez egy bevezető ár, addig amíg nem lesz annyi megrendelésünk, hogy ez az új vállalkozás önállóan is megálljon a lábán. Most már kiadtuk a szolgáltatást rendezvény- és esküvőszervezőknek is, és elkezdték nagyon szeretni a házasulandók a Liveweddinget.

Milyen csomagjaitok vannak, mennyibe kerülnek és pontosan mit tartalmaznak?

Három csomagunk van, mindháromban három profi kamerával dolgozunk, a különbség annyi, hogy van, amikor három, van, amikor kettő operatőr dolgozik. A csomagok különböző áron elérhetőek, ettől függően a drágább esetében több szolgáltatást vállalunk. Viszont a legolcsóbb alapcsomagunk is tartalmaz mindent, ami ahhoz szükséges, hogy a család veszélyeztetett korú, vagy külföldön élő rokonai és barátai otthonukban élvezhessék a nagy eseményt. Ez valóban 149 ezer forintba kerül, három kamerával, két operatőrrel közvetítjük a házasságkötést. Az eggyel drágább csomagunk ára 259 ezer forint, itt már három szakember dolgozik és a lakodalomból is közvetítünk, a legdrágább ajánlatunk 349 ezer forint itt az esküvő közvetítéséhez már akár a drónunkat is bevetjük és egy hosszabb, zenés, feliratos klipet is készítünk az eseményről.

Hogy látod a vállalkozás jövőjét a covid után, amikor majd megint több százan vehetnek részt egy esküvőn?

Valószínűleg be fog szűkülni a kör annyira, hogy nem a kényszer miatt fognak az emberek minket választani, de szeretném, ha addigra már ez egy olyan plusz szolgáltatás lenne, ami beleivódik az esküvői kultúrába Magyarországon.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük