Észveszejtően tehetséges ez a kisfiú, nem fogja elhinni, mire használja a képességét

Nem minden hős visel köpenyt, valakinek elég egy ceruza és egy ecset. Itt egy történet, ami bizonyítja, a fiatalok is képesek a csodára.

Érdemes a gyerekek ötleteit is figyelembe venni, ha már a jótékonykodásról van szó, vagy arról, hogyan varázsoljuk jobbá a világunkat.

Egy jószívű, 9 éves orosz kisfiú, Pavel erre egy remek példa. A fiatal hős nem kevesebbet talált ki, minthogy gyöyörű, már-már művészi alkotásokat fest vagy rajzol kóbor vagy menhelyeken élő állatokról.

Ez csak egy dolog, de itt jön a dolog szívszorító része, ugyanis a kis Pavel az ebből befolyó összeget, amit a képekért kap, nem magára vagy a családjára költi. Pedig vehetne, játékot, telefont, vagy egyéb dolgokat.

Az Arzamas városában élő művész igazából pénzt sem kér az alkotásokért, csupán elcseréli azokat állateledelre, vagy egyéb olyan értékekre amivel az állatokon tud segíteni. Lehet ez gyógyszer, takaró, kutyatál, vérszívók elleni nyakörv stb. Mindenki úgy adakozik, ahogy tud. Pavel és anyukája, Ekaterina egy évvel ezelőtt indították el ezt a nem mindennapi projektet, amivel a helyi állatmenhelyet akarták támogatni.

 

View this post on Instagram

 

Близкая история. Томас🐾

A post shared by Pasha Abramov (@pashaabramov1) on

Első “munkája” a saját kis kedvencének lerajzolása volt, amivel akkora sikert ért el a környezetében a kisfiú, ami egy egész lavinát indított el a városkában. Ezután a település számtalan cica vagy kutya gazdija megkérte Pavelt, fesse meg az ő kedvencüket és cserébe kérhet bármit. Ezt kihasználva egyre több és több ellátmány érkezik már a helyi állatmenhelyhez.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pasha Abramov (@pashaabramov1) on

A fiú név szerint ismeri a “modelljei” akikről egy fotó alapján készíti el a portrékat. Ez a bátor kezdeményezés már a már túllépte a város határait. Spanyolországból, Németországból is kapott már felkérést, amelyeknek természetesen eleget is tesz a művész.

Ahogy nő a srác népszerűsége, úgy nő a “bevétel” is. Van hogy 100 illetve még több kilogramm eledelt kap a munkáért. A kis hős vágya, ham ajd felnő, hogy építsen egy saját menhleyet.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük