Ez hogy lehet? Ebben a magyarországi faluban még senki nem kapta el a koronavírust

Ez hogy lehet? Ebben a magyarországi faluban még senki nem kapta el a koronavírust

Sharing is caring!

Egy pici Tolna megyei eddig faluban senki sem kapta el a koronavírus-fertőzést.

Kalaznó polgármestere, Frei-Kovács Mónika elmondta, nem tudják, mi lehet az oka, hogy a településen nem ütötte fel a fejét a vírus. Ám úgy gondolja, a földrajzi elhelyezkedésük igen sokat segít ebben.

(A legfrissebb hírek itt)

„Kalaznó egy zsákfalu, ahol 151 bejelentett állampolgár él, ám életvitelszerűen ennél lényegesen kevesebben, jó, ha 110-en vagyunk a valóságban” – mondta a polgármester a Borsnak.

Azt is hozzátette, hogy nagyon kevés gyermek él a faluban, ők is Hőgyészre járnak iskolába. A legtöbb helybéli már nyugdíjas vagy helyben dolgoznak, így a külvilággal is ritkán érintkeznek. Dr. Prinz István háziorvos sem tud rá magyarázatot adni, hogyan kerülheti el a koronavírus az aprócska falut.

„Úgy tűnik, az emberek alig érintkeznek itt egymással. A közeli Hőgyész fél lakosságát is én látom el, ott már többen is kórházba kerültek a vírus miatt” – mondta.

Egy helybeli szerint a faluban élők élete a Jóisten kezében van:

„Én kivétel nélkül mindennap imádkozom. Nagyon félek attól, hogy ezt a kegyetlen kórt elkapom, hiszen a hírekből tudom, milyen károkat képes okozni. Nem szeretnék lélegeztetőgépre kerülni” – mondta.

Margit már hosszú ideje a településen él. Elárulta, hogy a férje több műtéten is átesett, így még inkább fontos számukra, hogy minél kevesebb emberrel találkozzanak.

„Két fiunk van, de őket ritkán látjuk, vigyáznak ránk” – mesélte.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük