„Ez őrültség!” – Trump kocsikázása felháborította az orvosokat

Sharing is caring!

Az elnök rövid időre elhagyta a kórházat, hogy integessen a rajongóinak és fotóztassa magát. A titkosügynökök is dühösek.

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Finoman szólva sem üdvözölték az orvosok Donald Trump vasárnapi kampányakcióját. A koronavírus-fertőzéssel a Walter Reed katonai kórházba kerülő amerikai elnök ugyanis úgy döntött, hogy meglepi az intézmény környékén összegyűlt támogatóit, és kikocsikázik egy kis integetésre. Ez viszont csak úgy működött, hogy az autóban két titkosszolgálati ügynök is elkísérte. Ők a felvételek szerint védték az arcukat és a szemüket, de az orvosok szerint az akció így is őrültség volt.

A kórház egyik orvosa, James Phillips például nem hiszi, hogy Trump bármit is tanult volna. „Bárki, aki az elnökön kívül az autóban volt ezen a teljesen felesleges elnöki kocsikázáson, most 14 napra karanténba kényszerül. Megbetegedhettek, akár meg is halhatnak. Politikai színjátékért. Trump kockára tette az életüket a színházért. Őrültség” – írta az orvos Twitter üzenetében.

Phillips később újabb bejegyzéssel jelentkezett, amelyben azt írta, az elnöki autó nemcsak golyóálló, hanem hermetikusan zárt is egy esetleges vegyi támadás esetére. Ez azt is jelenti, hogy a koronavírus-fertőzés esélye ebben a térben majdnem olyan nagy, mint egy orvosi beavatkozásnál. „Megdöbbentő a felelőtlenség” – írta az orvos, és együttérzését fejezte ki a titkosszolgálati ügynökökkel.

A George Washington Egyetem professzora, Jonathan Reiner szintén megpróbálta elmagyarázni, mekkora kockázatot vállalt Trump a rövid kocsikázással. Ő arról beszélt, hogy amikor a kórházban Covid-beteget látnak el, azt teljes védőfelszerelésben teszik.

Az NBC megjegyezte azt is, hogy a szintén koronavírusos first lady, Melania Trump azért nem látogatta meg a kórházban a férjét, mert az utazás során a fertőzés veszélyének tette volna ki az őt elkísérő titkosügynököket.

A Washington Post szerint egyébként a titkosügynökök körében is elég nagy a felháborodás. A lap szerint többen dühösek, amiért Trump gondatlansága veszélybe sodorta őket. Többen meg vannak győződve arról is, hogy az elnök nem nagyon törődött velük, az elmúlt hónapokban például a gyűléseken szolgálatban lévő titkosügynököket már nem tesztelték, miután hazatértek.

Facebook Comments