Ez rosszul hangzik: meglopták Majkáékat

Ez rosszul hangzik: meglopták Majkáékat

Sharing is caring!

Elképesztő dolog történt: egyszerűen ellopták Lotfi Begi, Majka és Gáspár Laci új dalát és klipjét. Valakik feltöltötték a Spotifyra, és persze, szedik be utána a pénzt. Mindez gyakorlatilag bárkivel megtörténhet.

Nem elég, hogy mostanában döbbenetesen elszaporodott a sztárok nevével visszaélő, pénzt kínáló, csaló facebookos hirdetések száma, most a bűnözők szintet léptek: egyszerűen letöltötték Lotfi Begi, Majka és Gáspár Laci új klipjét – a klipről mi is írtunk, itt elolvashatja –, majd feltöltötték a Spotifyra egy kamu profillal, így a lejátszások után járó pénz a bűnözőkhöz megy. Jó, a Spotifyból nem lehet meggazdagodni, hacsak nincs többmilliós követőtábora a feltöltőnek, de a lopás akkor is lopás. Mostanra annyira az élet részévé váltak a közösségimédia-szolgáltatások, hogy a bűnözők is újítottak, válogatott trükkökkel próbálva hozzájutni a felhasználók pénzéhez.

Lotfi Begi így írt a történtekről:

„Sok mindent láttam már a zenei karrierem során, de ehhez foghatót még nem! Történt ugyanis, hogy valaki letöltötte (illegálisan) a Hurrikán cimű új dalunkat a YouTube-ról, csinált egy nem létező kiadót a nevemmel, majd feltöltötte a Spotifyra úgy, mintha ez teljesen legális és a sajátja lenne! Tehát van most egy Lotfi Begi records (ami nem az enyém), ahol megjelent a Hurrikán egy kamu borítóval és minden egyes lejátszás ennek a csalónak termeli a bevételt. Természetesen felvettem a kiadómmal, a Magneotonnal a kapcsolatot, akik már vonalban vannak a Spotify-jal, meglátjuk, mire jutunk! Az mindenesetre nagyon furcsa hogy 2021-ben egy ilyen csalással ki lehet játszani a világ legnagyobb zene streaming szolgáltatóját, és ezzel együtt talán most vezekelek azért a sok, a lengyel piacon vásárolt TAKT kazettáért, amelyek szintén nem létező boritókkal és dalsorendekkel jelentek meg, megkárositva az előadót:))”

Indirekt/Blikk

Facebook Comments