Ez történik a testben, ha két hónapig naponta megiszol egy pohár paradicsomlevet

Sharing is caring!

A paradicsom egy tápanyagokban, nyomelemekben, antioxidánsokban és vitaminokban gazdag élelmiszer. Ilyenkor nyáron minél több szezonális biotermést kell fogyasztani, hogy szinten tudjuk tartani a szervezetünk tápanyagszükségletét, és megőrizzük immunrendszerünk egészségét.

A Tajvani Egyetem szakemberei nemrég egy kísérletet végeztek a paradicsomon, melyben különböző korú és súlyú nők vettek részt. Arra kérték őket, hogy két hónapon keresztül minden nap igyanak meg egy csésze paradicsomlevet. Az eredmény igen meglepő volt, az első és legfontosabb változás az a testsúlyban következett be. Szakértők szerint ez idő alatt nem csak a felesleges folyadék távozott, hanem a zsírmennyiség is csökkent. A kísérletben résztvevő hölgyek nem változtattak sem az életmódjukon, sem az étrendjükön.

A napi 250 ml paradicsomlé elfogyasztása hatékonyan csökkentette a koleszterinszintet is. A kísérlet előtt és után elvégzett elemzések eredményeit összehasonlítva, az összes résztvevő nőnél értékcsökkenés tapasztalható.

A tanulmány eredményei az elvárásokat jóval felülmúlták: napi 1 pohár paradicsomlé erősíti az immunrendszert, megakadályozza a szív-, és érrendszeri betegségek kialakulását, csökkenti a rákos betegségek kialakulásának kockázatát.

A paradicsomlé hatásos a májbetegségek, emésztési zavarok és folyadék-visszatartás esetén is. Segítségével megelőzhető a vérszegénység, de enyhíti a reumás tüneteket is, széppé varázsolja a bőrt, és magas magnéziumtartalma miatt az izomgörcsöket is enyhíti. A legjobb, a ha frissen préselt, bio paradicsomlevet mi magunk készítjük el!

Twice

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük