Ahogyan azt a Blikk korábban megírta, egy kis dél-alföldi faluban, a Békés megyei Magyardombegyházán március elejére minden regisztrált páciens megkapta az első oltását, a hónap végén pedig a másodikat is. És hogy mi a jelenlegi helyzet a településen, arról Dinyés Ildikó polgármestert kérdeztük.

– Életvitelszerűen 120-an élünk itt, a lakók átlagosan 50-55 évesek, és szerencsére mindenki nagyon fegyelmezetten, felelősségteljesen viselkedik. Senkinek sem kellett külön felhívni a figyelmét arra, hogy oltassa be magát, ugyanis az emberek belátják, hogy világjárvány van, vigyáznunk kell egymásra. Mivel kis településen lakunk, ezért ha valaki elkapja a betegséget, az könnyen végigsöpörhet az egész falun – magyarázta Ildikó, aki így folytatta: – Bár volt egy házaspár, akik megfertőződtek koronavírussal, ám szerencsére nem kerültek kórházba, otthon gyógyultak, és nem is adták át másoknak a betegséget.

Dinyés Ildikó, a falu polgármestere / Fotó: Varga Imre

– A felelősségteljes viselkedés abból is látszik, hogy a falu lakóinak 60 százaléka már a harmadik oltást is felvette, és folyamatosan készülnek a többiek is rá. Én is regisztráltam már, november 26-án kapom a harmadik oltásomat. Az idősek számára nagy könnyebbséget jelent, hogy nem kell utazniuk, hiszen az oltás helyben, a háziorvosnál történik, nem oltóponton. Annak pedig külön örülök, és nagyon megnyugtató, hogy az iskolás gyerekeink közül is sokan be vannak oltva – mondta a polgármester.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.