Ezeket az autókat lopják itthon a leginkább

Sharing is caring!

Az év első felében negatív rekordot döntött az autólopások száma. A koronavírus-járvány alatt átrendeződött a tolvajok által keresett márkák sorrendje is. Fordot ne vegyen, ha jót akar!

Fotó: Lóerő Magazin

A koronavírusjárvány az autólopásokra is hatással volt. A rendőrség lopás miatt 2020 első hat hónapjában összesen 374 gépjármű, ezen belül 191 személygépkocsi körözését rendelte el – számolt be a Vezess.hu. Mindkét adat negatív rekord, ennyire alacsony lopásszámra féléves időtávban nem volt példa az elmúlt évtizedekben. Az előző két évben a két adat 504 és 289 (2019. első félév), illetve 1232 és 774 volt (2018. I. félév).

A portál által megkérdezett rendőrségi vezető szerint valamennyire benne lehet a 9 hétig tartó kijárási korlátozás hatása is az idei statisztikában. Az ellopott gépjárművek toplistáján a Ford vezet (35 db), s tavalyhoz képest változott a dobogó, akkor még VW, Ford, Opel volt a sorrend, az idén a második helyre a Suzuki (32 db), a harmadikra pedig a Volkswagen (20 db) került.

A Ford első helyével kapcsolatban fontos kiemelni, hogy a márka csak a negyedik azon a listán, amely a Magyarországon forgalomban lévő személyautókat sorolja (Opel, Suzuki, VW), vagyis különösen veszélyeztetettnek minősül 2020-ban a tolvajok által preferált márkák között.

Indirekt/Vezess

Facebook Comments