Ezt a 6 zseniális ruhacsipeszes ötletet neked is ki kell próbálnod!

Sharing is caring!

Ha te is elnézegetted az otthonodban pihenő ruhacsipeszeket, amiket már vagy ezer éve nem használtál és csak a port fogják, azon elmélkedve, hogy vajon mi hasznukat lehetne venni, akkor jó helyen jársz.

Ezek a többfunkciós kis kütyük nagyon jó szolgálatot tehetnek az otthonunkban, azon kívül, hogy a száradó ruháinkat aggatjuk ki velük. A fából készült darabokkal a következő ötletes tippeket áruljuk el nektek, amelyek mind nagyon egyediek, gyorsak és nem utolsósorban olcsóak is!

1. Szalvéta tartó

Szedd szét a csipeszeket. Négy fél darabból készíts egy alapzatot úgy, hogy egymás mellé fekteted őket, oldalt összeragasztva. Természetesen olyan széleset készítesz, amilyet csak szeretnél. Azután szedj még szét további darabokat és a keskenyebb végüknél fogva ragaszd össze őket, hogy egy legyező formát kaphass. Ebből készíts kettőt és ragaszd az alap két szélére. Ilyen szalvétatartót nem fogsz máshol látni!

2. Edény alátét

Szedd szét a csipeszeidet és helyezd el őket egymás mellé egy kör alakban úgy, hogy a keskenyebb végüknél fogva, egymásra fektetve összeragasztod őket. Csak pár percet vesz igénybe, mégis olyan, mintha egy dizájner boltból vásároltad volna az új alátétedet.

3. Ceruzahegyező

Ez a legcukibb trükk a ruhacsipeszekre, amit valaha láttunk. Csavarozd le egy hegyező pengéjét és ragaszd az egyben hagyott csipesz külső élére, a luk elé. Dugd a lukba a ceruzát és hegyezheted is. Nagyon egyedi, rusztikus hatású hegyeződ lesz!

4. Egyedi penge

Csavarozd ki egy hegyező egyik pengéjét. Szedj szét egy ruhacsipeszt és a sima oldalukkal egymás felé ragaszd össze őket úgy, hogy közéjük illeszted a pengét, kilógó éllel. Egy nagyon csini kis vágószerszámot kaphatsz így.

5. Fülhallgató probléma megoldva

Az egyik legbosszantóbb dolog, amikor a fülesed úgy össze van gabalyodva, hogy percekig tart, mire sikerül kibogoznod. Erre tökéletes megoldást nyújt két ruhacsipesz, Egyszerűen ragaszd össze őket a lapos oldaluknál fogva úgy, hogy elfordítod őket az ellentétes végükkel. Ezután az egyik csiptető részbe fogasd be a jack dugót, tekerd fel rá a vezetéket és a másik csiptetőbe menjen a füles. Nagyon hasznos trükk!

6. Sokszoros akasztó

Fogj egy átlagos vállfát és ragassz hozzá annyi ruhacsipeszt, a csíptetőjével lefelé, amennyit kényelmesnek gondolsz. Ha megszáradt, ezen a vállfán szépen rendszerezheted a sálaidat és öveidet egy helyen. Nem lesz több gabalyodás!

tudasfaja.com

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük