Ezt nem köszönjük meg: ónos eső, széllökések és intenzív havazás miatt is riasztást adott ki az OMSZ

Sharing is caring!

Nem kíméli az ország nyugati felét ma az időjárás, széllökések, ónos eső és intenzív havazás miatt is riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtökön napközben egyre többfelé vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró, de főként az északkeleti, keleti megyékben egész nap több maradhat a felhő. Elszórtan, de a keleti tájakon egy összeáramlás mentén akár tartósabban is számíthatunk hózáporra, havazásra.

(A legfrissebb hírek itt)

Estére jelentősen gyengül a csapadékhajlam. Az ország nagy részén erős, a Dunántúlon sok helyen viharos lesz az északnyugati szél, csupán az északkeleti tájakon maradhat mérsékelt a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható. Késő estére 0 és -6 fok közé hűl le a levegő.

(Ez is érdekelheti: Készüljön: ma ritkábban közlekedik teljesen vonalán a 2-és metró – ezért)

Az ország nyugati felét nem kíméli ma az időjárás, széllökés, ónos eső és intenzív havazás miatt is riasztást adtak ki. /Fotó: Országos Meteorológiai SzolgálatAz ország nyugati felét nem kíméli ma az időjárás, széllökés, ónos eső és intenzív havazás miatt is riasztást adtak ki. /Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Pénteken gomolyfelhős, napos idő várható felhőátvonulásokkal. Elszórtan hózáporok is kialakulhatnak. Az északias szél több helyen megerősödik, néhol viharos közeli lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +2 fok között várható.

Szombaton felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, szórványosan hózáporokkal. Az északi, északnyugati szél több helyen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -12 és -4 fok között alakul, de keleten néhol akár -15 fok köré is hűlhet a levegő, hideg lesz a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet -5 és +1 fok között valószínű.

Szombaton és vasárnap az észak-keleten élőknek extrém hideggel kell megbirkózniuk.  /Fotó: Országos Meteorológiai SzolgálatSzombaton és vasárnap az észak-keleten élőknek extrém hideggel kell megbirkózniuk. /Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Vasárnap nöbbnyire napos idő várható, kevés gomolyfelhővel, majd estétől nyugat felől elkezdhet megnövekedni a felhőzet. Csapadék napközben nem valószínű, késő estétől északnyugaton már kisebb havazás esetleg előfordulhat. A többnyire északnyugati, északi irányú szelet legfeljebb élénk széllökések kísérhetik.

Szombaton és vasárnap az észak-keleten élőknek extrém hideggel kell megbirkózniuk.  /Fotó: Országos Meteorológiai SzolgálatSzombaton és vasárnap az észak-keleten élőknek extrém hideggel kell megbirkózniuk. /Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Meglehetősen hideg lesz a reggel, általában -14 és -6 fok közötti minimumokkal, de a hóval borított keleti tájakon akár -17 fokig is süllyedhet a hőmérő higanyszála. A legmagasabb nappali hőmérséklet -6 és 0 fok között alakul.

(met.hu)

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük