Ezzel az autóval hódítjuk meg újra a Holdat

Sharing is caring!

 

A Japán Űrkutatási Hivatal (JAXA) és a Toyota Motor bemutatta, milyen lesz a túlnyomásos kabinnal épített új holdjáró, a Lunar Cruiser.

A JAXA és a Toyota tavaly június 13-án állapodtak meg a túlnyomásos kabinnal felszerelt holdjáróval kapcsolatos, közös fejlesztési programról, amit várhatóan a 2020-as évek végére sikerül majd befejezni. A munkában szerepet kapnak olyan szimulációk, melyekkel az energia és hő eloszlását lehet modellezni a holdjáró működése közben, az abroncs-prototípusok legyártása és értékelése, illetve a virtuális valóságban megjelenített, valamint életnagyságú modellek alkalmazása ahhoz, hogy kidolgozzák a Lunar Cruiser kabinjába kerülő berendezések elhelyezését.

A cégek vizsgálják azt is, hogy az embert szállító, túlnyomásos kabinnal felszerelt holdjáró hogyan válik a holdfelszínen kialakuló, jövőbeni társadalom kiinduló pontjává, miközben figyelembe veszik egy ilyen közösség létrehozásához kapcsolódó kihívásokat is. A JAXA és a Toyota számos ágazat ismereteire, tapasztalataira és technológiai kapacitásaira támaszkodva próbálja majd megvalósítani azt az álmot, hogy a jövőben folyamatos legyen az emberi jelenlét a Hold felszínén.

Kiss B. László

 

Facebook Comments