Nyíregyházán forgat a Kisváros stábja, zakuszkagyártás a konzervgyárban. Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.+

1971. október 5., kedd

Zakuszkagyártás Nyíregyházán

A Nyíregyházi Konzervgyárban megkezdték a Szovjetunióban közkedvelt termék, a zakuszka gyártásának az előkészítését. A fontos exporttermék gyártását az almasűrítménnyel egyszerre, október 11-én kezdik meg.

2001. október 5., péntek

Nyíregyházán forgat a Kisváros stábja

Ismét Nyíregyházán forgat a Kisváros stábja. A televíziós sorozat színészei és technikai személyzete a jövő hét elejéig vendégeskedik a megyeszékhelyen, ahol négy epizód anyagát veszik fel, a harminctagú stábbal főként a Sóstón és a belvárosban találkozhatnak a járókelők.

A produkcióban helyi művészek is szerepelnek. A filmeket október 30-án, illetve november 13-én láthatják a tévénézők, a további két epizód – ezekben csak kisebb szerep jut a városnak – néhány hónap múlva kerül a képernyőre. Képünkön Sándor Juli színésznő és Balogh Zsolt rendező.

Fa tetején landolt egy sárkányrepülő Nyíregyházán, vért vettek az oktatótól

Sárkányrepülő-oktató tanítványával együtt zuhant le a nyíregyházi repülőtér közelében szerdán 18 óra körüli időpontban egy kertben lévő fára és elektromos vezetékre. A tanúk szerint a két férfi túl alacsonyan hajtotta végre az iskolakört. Az oktatótól vért vettek, mert a helyszínen alkalmazott szonda ittasságot mutatott ki. A váratlan landolás következtében nem történt személyi sérülés, a körülményeket vizsgálja a rendőrség.

5 millió 897 ezer a beoltott, 294 az új fertőzött, elhunyt 16 betegA gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 786 883 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 8041 főre emelkedett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.