Atkár – A focimeccseken a játékvezetők asszisztensei ritkán kapnak kiemelt figyelmet. Vadász Fanni viszont mindenképpen feltűnő jelenség a Heves megyei futballpályákon – a civilben egyetemista lányról talán nem túlzás azt állítani, hogy az ország legcsinosabb játékvezetője.

A 21 éves Fanni játékvezető édesapja példáját követve próbálta ki magát az oldalvonal mellett, s reméli, minél magasabb szintre juthat asszisztensként.

– Kiskoromban nagyon szerettem volna játékosként a pályán lenni, ám messzebb laktunk Egertől, ahol erre a lehetőség lett volna. Apukám játékvezető volt, kicsiként párszor elvitt magával meccsekre, ahol láthattam, mit is jelent valójában a „mennyei megyei” kifejezés. Akkor még nem fogtam fel, mekkora teher és nyomás alatt van az ember akár egy alacsonyabb osztályú mérkőzésen is – mesélte lapunknak.

Vadász Fanni édesapja is játékvezető volt

Fanni 2019-ben tette le a szükséges vizsgákat, néhány nappal később már egy megye III-as felnőtt meccsen lengetett, azóta pedig jó néhány megye II-es találkozón is közreműködött.

– Elfogadnak a játékosok, nyilván szoktam kapni a külsőmre vonatkozó megjegyzéseket, de ezekről már az első pár mérkőzés óta nem is veszek tudomást. Szeretem a kihívásokat és szeretném bebizonyítani, hogy helyt tudok állni – árulta el Fanni. – Szerencsére pozitív élményekből több akad, vannak nézők, akik azt mondják, miattam járnak le meccsre, ami jól esik azért.

A fiatal asszisztensnek a hétvégén nem mindennapi meccs jutott: a Heves megyei II. osztályban a 23-1-re végződött Atkár–Bodon FC bajnokin lengetett, amelyen a vendégek hét emberrel álltak ki. Ahogy a Bodon kapusa, Pusoma Szabolcs mondta, csonka csapattal nem igazán volt idejük az asszisztenssel foglalkozni…

– Már több mérkőzésünkön vett részt, és úgy láttam, inkább a nézők fantáziáját indítja be, mi azért próbálunk mindig a meccsre koncentrálni. Egyébként Fanni kedves és sportos lány, könnyen szót értünk vele – árulta el a kapus.

A túloldalon az öt gólt szerző Koncz Martin nem tagadta, hogy másként viszonyul az ember egy ilyen partjelzőhöz.

– Nyilván neki nem kiabálunk olyasmiket, hogy „miért nem inted a lest, te vakegér”… A motivációt esetemben növelhette a jelenléte, hiszen öt gólt rúgtam. S hogy elveszi e a figyelmünket? Azt az egy találatot csak csak besodorta valahogy a hét emberrel játszó ellenfél… – mondta tréfásan.

Kizárták a vesztes csapatot

Fanni a Bodon FC utolsó idei meccsén lengethetett, az első két fordulóban kiállni sem tudó együttest ugyanis kizárták a bajnokságból, miután az egyesület ifjúsági csapata sem tudott első négy mérkőzésén pályára lépni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.