Hivatalos személy elleni támadás miatt indított eljárást a trencséni rendőrség egy 67 éves férfi ellen, aki péntek délután az egyik városi buszon arcon rúgta azt a rendőrt, aki előtte maszkviselésre szólította fel.

A nyugdíjas utast először a buszsofőr szólította fel, hogy vegye fel a védőmaszkot, vagy szálljon le tömegközlekedési eszközről. Mivel a 67 éves trencséni férfi fittyet hányt a sofőr felszólítására, az kihívta rá a rendőröket – tájékoztatott Facebookon a szlovák rendőrség.

A renitens férfi a rendőrök felszólításaira sem reagált, még akkor sem, amikor figyelmeztették, hogy kénytelenek lesznek kényszerítő eszközöket bevetni vele szemben.

A kollégák megpróbálták leszállítani az idős férfit a buszról, de ő leült a padlóra, és nem volt hajlandó felállni. Aztán hirtelen felugrott és arcon rúgta a hozzá lehajoló egyik rendőrt, aki ennek következtében megsérült– részletezte a történteket Facebook-oldalán a trencséni rendőrség.

Amennyiben a bíróság bűnösnek találja, 1-től 5 évig terjedő letöltendő börtönre ítélhetik az agresszív szlovák nyugdíjast. Nem sokkal korábban arról számoltunk be, hogy tombol a járvány az északi szomszédunknál, ahol rég nem regisztráltak olyan sok fertőzöttet, mint most csütörtökön.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.