Fekete öltönyt és inget vásárolt, majd szívszorító búcsúüzenettel köszönt el szeretteitől a budapesti tinédzser

Megosztás

Fekete öltönyt és inget vásárolt, megnézett egy horrorfilmet a moziban, majd a Duna mellett szelfizett Péter. A 17 éves sportoló a Facebookon hagyott búcsúüzenetet, a rendőrök napokig kutattak utána.

– Hogy mit gondolok az öngyilkosságról? Azt, hogy gyávaság, mert azzal elmenekülsz a problémák elől. Én gyáva voltam, nem akartam küzdeni. Belefáradtam a dolgokba, de remélem, ti nem fogtok, és nem követitek el azt a butaságot, amit én. Min­dig van megoldás. Olykor azt érzed, nincs, pedig ott van tőled nem messze. Olykor keveset, olykor pedig sokat kell küzdeni ér­te. Tartsatok ki, legyetek jó katonák, ne úgy, mint én – zárta búcsúüzenetét a mindössze 17 éves M. Péter, aki éppen az eltűnéséről szóló bejegyzés alá írta szívszorító sorait.

Az édesanyjával és 14 éves testvérével Budapesten élő fiatalember versenyszerűen focizik és asztaliteniszezik. Otthonából múlt pénteken indult el sportorvoshoz, azóta többször is üzent a családjának, aztán elérhetetlenné vállt.

– Péntek délután, hat óra előtt azt írta, hogy elment a haverokkal mozizni és bulizni, este fog érkezni. Éjjel felkelve láttam, hogy nincs a szobájában, hajnalban pedig azt üzente, hogy megismerkedett egy lánnyal, és csak dél körül jönne. Sosem csinált ilyet korábban, de örültem, hogy nem esett baja. Ezután viszont már nem tudtuk elérni – emlékezett a Borsnak Peti édesanyja, Krisztina.

Azóta kiderült: a fiú egyedül tölthette az éjszakát, a bulizás helyett két mozifilmet nézett meg. Az egyik a Halálod appja című horror, ami hátborzongató módon éppen egy olyan, okostelefonra letölthető applikációról szól, ami a használójának megmutatja, pontosan mennyi ideje van még hátra az életéből.

Peti nővére közzé tette a Facebookon öccse eltűnésének a hírét, és arra kérte az embereket, írjanak, ha bármit tudnak a tinédzserről. Végül az egyik barátja hívta fel őket éjszaka, hogy Peti búcsú­levelet hagyott a közösségi oldalon.

– Tervezte a jövőjét, KRESZ-tanfolyamra készült, és egy új focicipőt is akart vásárolni. Látszólag boldog volt, nyugodt családi életet éltünk. Imádtuk, de valami tombolhatott benne, amiről sosem panaszkodott. Össze vagyunk törve, de bízunk abban, hogy meggondolta magát, és épségben előkerül – tette hozzá a Borsnak az édesanya.

A szerettei végigjárták azokat a helyeket, ahol jelen lehetett, a rendőrök körözést adtak ki, és nagy erőkkel próbálták felkutatni a fiút. A családjának küldött utolsó képen a Margit-szigeten állt az új öltönyében, a víz előtt.

Az aggódó család fohásza meghallgatásra talált. Tegnap délután Veszprémből, a kórházból csörgött a telefon: Peti fejét egy súlyos sérülés miatt össze kellett varrni, de magánál van. Állítólag megcsúszott egy lépcsőn, és egy csípőműtét vár még rá. Rejtély, Peti hogyan került a több mint 120 kilométerrel messzebb lévő városba, egyelőre azonban többet nem tudni.

via borsonline.hu

Megosztás

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül