Tokió – Édesapja vigasztalta Hosszú Katinkát: a háromszoros olimpiai bajnok úszócsillag címvédőként csupán ötödikként végzett a tokiói ötkarikás játékokon 400 méter vegyesen.

A sportoló évek óta egyeduralkodó volt ebben a számban, ezúttal azonban nem tudta megközelíteni korábbi teljesítményét.

Hosszú István nagyon csalódott volt, amiért lányának ezúttal nem sikerült a dobogón végeznie.

– Összegyűltünk családilag, a nővéremékkel és Katinka unokatestvérével közösen néztük nálam a 400 vegyes döntőjét. Úgy láttam, hogy a lányom túlságosan erősen kezdte a futamot, a végére pedig elfogyott az ereje. Sajnos, rossz időt úszott – nyilatkozta lapunknak Hosszú István, aki telefonon beszélt gyermekével a finálét követően. – Mit is mondhattam volna neki, minthogy fel a fejjel, Katinka! Nincs semmi gond, így is nagyon szeretlek. Tudja, hogy még van esélye a javításra, a többi számában ezerrel küzd majd azért, hogy érmet szerezzen. Nagyon drukkolunk neki itthonról.

Hosszú István, a sportoló édesapja bizakodva várja a folytatást /Fotó: Facebook

A sportoló egyelőre keresi az okokat a vártnál gyengébb teljesítményére.

– Most először nem nagyon tudom, hogy mi történt a medencében. Annyi biztos, hogy nem úsztam jólMindent kiadtam magamból, ennyi volt bennem ebben a döntőben. Tegnap még nem éreztem így, azt hittem, képes vagyok három-négy másodperccel jobbat menni. A helyezés sem jó, de az időeredmény a leginkább bosszantó számomra – fogalmazott Hosszú Katinka.

A mindössze tizenhét éves Mihályvári-Farkas Viktória sokkal boldogabb lehetett honfitársánál, a hatodik helyen végzett élete első olimpiáján, a 400 vegyes fináléjában.

via

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük