Fel kellett adnia az állását az apukának, akinek újszülött kisfiát megmentették, de felesége meghalt koronavírusban

Sharing is caring!

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy koronavírusban meghalt egy 29 éves Vas megyei kismama. Az asszony veszélyeztetett terhességgel, már egy ideje kórházban feküdt, családja szerint ott kaphatta el a fertőzést. Állapota gyorsan romlott, ezért kisfiát császármetszéssel segítették világra a 31. héten. Az anya két hetet volt lélegeztetőgépen, de nem tudták megmenteni az életét.

Az apának fel kell adnia munkáját, hogy otthon lehessen a kicsivel, ezért több civil szervezet is gyűjtést indított nekik – számolt be az RTL Híradó.

Az édesapa annyira zaklatott állapotban van, hogy nem akart nyilatkozni. Az Anyák az Anyákért Alapítvány segít nekik a Szelíd Motorosokkal közösen. Az alapítvány vezetője beszélt az RTL Híradónak a történtekről. Azt mondta, az anya veszélyeztette terhesség miatt egy ideje már kórházban feküdt.

“Jelezte, hogy neki tünetei vannak nem érzi jól magát és ő úgy véli, hogy ezek a tünetek koronavírus tünetek”

– mondta az RTL Híradónak Varga Éva.

A család szerint a kismamát csak pár nappal később tesztelték.

“Sajnos az állapota rosszabbodott, és mire az ellátást megkapta volna, hogy lélegeztetőgépre kerüljön, nagyon gyorsan kellett dönteni, hogy akkor előtte megcsászározzák, 31 hetes volt”

– fogalmazott az alapítvány vezetője.

A kismama ezután két hetet volt lélegeztetőgépen, de nem tudták megmenteni az életét. A kisfiú jól van.

“Jelenleg inkubátorban, van úgy néz ki, karácsonyra megkapja az édesapa és hazaviheti. Ez tartja az édesapában lelket, hogy maradt neki a baba”

– mondja Varga Éva.

A család már több adományt is kapott: pici méretű pelenkákat, babaágyra zenélőt, babakelengyét, ágyneműt és pici ruhákat is. De gyászterapeuta is ajánlott segítséget és anyatej felajánlás is érkezett már.

A családnak anyagi támogatásra is szüksége lenne, mivel az édesapának fel kell adnia állását, hogy GYES-re mehessen Bencével.

“Ha azt vesszük, hogy két évre kell nekik gazdálkodnia havi szintű megélhetésben – pelenka tápszer, bármiben gondolkodunk a baba körül – akkor még mindig sajnos nem elegendő” – mondja az alapítvány vezetője.

Ha te is segítenél az édesapának és kisfiának, ide utalva megteheted:Anyák az Anyákért Alapítvány

Magyarországról:

Magnet Bank: 1620 0120 – 1853 4991

Külföldről:

IBAN: HU61 1620 0120 1853 4991 0000 0000

SWIFT: HBW EHUHB

Közlemény: Apa és fiacskája

Az RTL Híradónak nyilatkozó szülész-nőgyógyász szerint a kismamák nem számítanak veszélyeztetettnek a koronavírus szempontjából és ritka a hasonló eset.

A Híradó megkereste a szombathelyi kórházat is, azt írták, a kismamánál láz és az enyhe köhögés jelentkezett november 13-án és még aznap elvégezték a tesztet és áthelyezték az infektológiai osztályra.

Az RTL Híradó riportja:

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük