Felhőszakadás: elmosta az eső Budapestet, és még nincs vége

Sharing is caring!

A főváros északi része kapta a legtöbb csapadékot, különösen Angyalföld, Óbuda és Újpest, itt eddig 37 millimétert mértek.

fotók: Illusztráció

A hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék buszmegállókat, parkokat, utcákat öntött el. Ugyanakkor az Országos Meteorológiai Szolgála előrejelzése szerint szombat este még több helyen, legnagyobb számban az ország középső tájain (Dunántúl középső és délkeleti, illetve az Alföld középső, délnyugati részén) számíthatunk zivatarokra, melyeket intenzív csapadék, helyenként felhőszakadás (20-40, egy-egy helyen 40 mm feletti csapadék), néhol 60-70 km/h-s szél, jégeső kíséri. Késő este, éjszaka kevésbé valószínű zivatar – adta hírül a portfolio.hu.

Vasárnap hajnalban az északnyugati országrészben ismét labilizálódik a légkör, újabb csapadékrendszer várható. Először a Kisalföldön, Alpokalján, később kelet felé terjedve az Észak-Dunántúlon máshol is várható az eső, zápor mellett helyenként zivatar is. A déli, délutáni órákban nagyobb számban inkább Dél-Dunántúlon és a Dunától keletre várható zivatar. A zivatarokhoz helyenként elsősorban felhőszakadás (20-40, néhol akár 50-60 mm csapadék) társulhat, de egy-egy helyen 60-70 km/h feletti szél és jégeső is kialakulhat – írta az OMSZ.

Facebook Comments