Féltik a megélhetésüket a pedagógusok, ezért jelentkeznek kevesen az önkéntes tesztelésre

Sharing is caring!

Többen is megmutatták, hogy milyen kevés pénzt kaptak, miután pozitív teszt miatt karanténba kényszerültek.

Mint azt mi is megírtuk, országos önkéntes tesztelésen vehettek részt a pedagógusok, ám az előzetes várakozásokhoz képest jóval kevesebben kérték a koronavírus-gyorsteszt elvégzését.

Az adatok szerint egyre többen betegednek meg az oktatási intézményekben, de jópáran mégsem merik bevállalni a tesztelést. Attól félnek, hogy ha pozitív lesz az eredményük, akkor táppénzre kell menniük. A betegség idejére azonban eddig nem kapták meg a pedagógusok a beígért 100 százalékos összeget.

Az ATV Híradónak több tanár is azt panaszolta, hogy a karanténjuk idejére jóval kisebb fizetést kaptak.

A pedagógusok közül többen is megmutatták a fizetésükről kapott értesítőjüket, melyről azt mondják, hogy ez “alamizsna”.

“Nagyon sokan jelezték vissza nekünk pedagógusok, hogy nem kívánnak a mostani tesztelésben részt venni, azért, mert tartanak attól, hogy azáltal, hogy kiesnek a munkából, nem csak a helyettesítéssel van problémám, hanem a 100 százalékos táppénzt sem tudják elintézni. Márpedig 50-60-70-80 ezer forintból nem lehet megoldani a karácsonyt.

Jelen pillanatban olyan táppénzeket kapnak a kollégák, amit az imént említettem is, erről küldik sorban az SMS-ekről szóló képernyőképeket” – mondta el Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője.

Kásler Miklós miniszter egy – a pedagógusoknak címzett levelében – azt írja, hogy ha az NNK főosztálya elismeri a betegséget munkaköri megbetegedésnek, abban az esetben a korábbi táppénz és a 100 százalékos összeg közötti különbséget utólagosan fogják a pedagógusnak jóváírni.

via

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük