„Felugrottam a székemből, annyira örültem” – így reagált David Attenborough, amikor megtudta, hogy Trump elvesztette az elnökválasztást

Sharing is caring!

A brit természettudós azért örült ennyire Biden győzelmének, mert szerinte a leendő amerikai elnök „felismerte, hogy milyen ökológiai problémákkal kell szembenéznünk” és már korábban megfogadta, hogy ha megnyeri a választást, az első dolga lesz visszakerülni a párizsi klímaegyezménybe.

Sir David Attenborough nemrég arról beszélt, hogy nagy érdeklődéssel kísérte végig az amerikai elnökválasztást, és igazán örült, amikor hivatalosan is közölték, hogy Donald Trump elvesztette a választásokat – írja LADbible.

Míg Donald Trump igazi éghajlat-szkeptikus volt, addig Joe Biden megfogadta, hogy amint megnyeri a választásokat, azonnal visszakerül Amerika a globális felmelegedés korlátozására vonatkozó megállapodásba.

Attenborough szerint Amerika a világ egyik legerősebb országa gazdaságilag, ezáltal hatalmas befolyása van arra, ami a világban történik.

“Aki most hatalomra került, felismerte, hogy milyen ökológiai problémákkal kell szembenéznünk. Így azt nyilatkozta, ha valóban elnök lesz belőle, első dolga lesz a párizsi klímaegyezménybe visszakerülni. Nem emlékszem, hogy valaha csináltam volna ilyet, de felugrottam a székemből, annyira örültem a végeredménynek. Még a saját brit választásainkon sem örültem döntésnek ily módon. Felugrottam, a levegőbe ütöttem az öklömmel

– idézte fel a brit természettudós.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük