Fenyegetik, zaklatják a könyvkereskedőket, támadás indult a könyvszakma ellen

Fenyegetik, zaklatják a könyvkereskedőket, támadás indult a könyvszakma ellen

Sharing is caring!

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) szerint amióta Dúró Dóra ledarálta a Meseország mindenkié című könyvet, azóta megszaporodtak a fenyegetések és a jól szervezett verbális támadások a könyvkereskedők ellen is.

Egy nappal korábban adtunk hírt arról, hogy felmatricázták több, a Meseország mindenkié című kötetet árusító bolt kirakatát a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom aktivistái. A plakátokon – a legsötétebb időket megidézve – arra hívják fel a vásárlók figyelmét, hogy az adott boltban “gyermekekre veszélyes homoszexuális propagandakiadványt forgalmaznak”.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) legutóbbi közleménye szerint nem ez az egyetlen zaklatási mód, amellyel homofób emberek támadják a könyvkereskedőket, és már nemcsak azokat zaklatják, akik az adott könyvet forgalmazzák.

“Amióta egy parlamenti képviselő a sajtó előtt ledarált egy neki nem tetsző mesekönyvet, megszaporodtak a fenyegetések és a jól szervezett verbális támadások a könyvkereskedők ellen is” – fogalmaz az MKKE.

A könyvterjesztők kapnak zaklató írásos és telefonüzeneteket, automata e-mail-bombák segítségével kísérlik megbénítani a levelezőrendszereket. Telefonon fenyegetnek könyvesboltokat – köztük olyanokat is, amelyek nem is árusítják a szóban forgó könyvet, de rákerültek valamely könyvellenes szervezet listájára. Tegnap szóbeliből tettlegessé váltak a támadások: egy politikai szervezet valótlan tartalmú, uszító politikai feliratokat ragasztott azoknak a boltoknak az ajtajára, amelyről úgy vélte, hogy forgalmazzák a céltáblájukon szereplő könyvet. Ez már végképp nem politikai véleménynyilvánítás vagy kritika, hanem törvénysértés.

A 225 éve működő Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése azt kéri a zaklatóktól, hogy “hagyják békén a könyvesboltokat!”

Facebook Comments