Ferenc pápa szerint erkölcsi kötelesség beadatni a védőoltást

Ferenc pápa szerint erkölcsi kötelesség beadatni a védőoltást

Sharing is caring!

A katolikus egyházfő arra hívta fel a figyelmet, hogy aki megtagadja az oltás felvételét, az a saját és mások életével is játszik.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Erkölcsi kötelességnek nevezte a Covid-19 elleni védőoltást Ferenc pápa egy tévéinterjúban, amelynek egyes részleteit már szombaton nyilvánosságra hozták. Ebből kiderül, hogy ő maga már előjegyeztette magát az oltásra.

Az egyházfő hangsúlyozta: nem éri meg az oltás felvételének megtagadása, mivel „az egészségeddel, az életeddel játszol és a többiek életével is”.

A 84 éves pápa bejelentette, hogy Vatikán Államban jövő héten kezdődik az oltás.

A katolikus egyházfőt a járvány olaszországi terjedésének kezdete óta többször is tesztelték, március és június között pedig egyáltalán nem találkozott a hívőkkel. A Vatikán jelenleg is interneten keresztül közvetíti a beszédeit és a miséit.

Ferenc pápa a Canale5 olasz kereskedelmi televíziónak adott exkluzív interjút, amelyet vasárnap este sugároznak. Ebben többek között más vatikáni témákról és az amerikai belpolitikai eseményekről is beszél.

Facebook Comments