Fertőtlenítik az ország összes vasúti kocsiját a járvány miatt

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel március 13-án megkezdődött a MÁV-START járműparkjának fertőtlenítése – áll a cég által kiadott közleményben. Ma délelőttig összesen 172 járművön – közte az elővárosi forgalomban járó villamos motorvonatokon is – végezték el az úgynevezett záró fertőtlenítést, tervezetten szerdáig a budapesti elővárosi vonatok kocsijait, hét végéig pedig az országban közlekedő összes járművet fertőtlenítik ezzel a módszerrel.
A zárófertőtlenítés baktérium-, vírus- és gombaellenes fertőtlenítést jelent, amely után minden kórokozó elpusztul a járműveken. Az országos lefedettségű rendszer kialakításának köszönhetően a hét végétől a járműpark jelentős részének teljes fertőtlenítése biztosítva lesz.
A MÁV-START minden Magyarországon közlekedő vasúti kocsiját fertőtleníti a koronavírus miatt (Fotó: MÁV-START)
A kocsik magas szintű fertőtlenítésén túl, a mai naptól kezdődően, fokozatosan a legnagyobb forgalmú budapesti és vidéki pályaudvarokon, megállóhelyeken is biztosítják a kézfertőtlenítő lehetőséget az utazóközönségnek is.
A vírus terjedésének leginkább kitett munkakörökben dolgozók – például jegypénztárosok, jegykezelők – már korábban megkapták a kézfertőtlenítőt, szájmaszkot, gumikesztyűt tartalmazó egységcsomagokat, az üzemi területeken is több száz érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót osztottak szét. A vasúttársaság a pályaudvarokat, üzemi területeket is vírusellenes takarítószerekkel takarítja.
További cikkeink a koronavírussal kapcsolatban:

18 ezer üveg kézfertőtlenítőt próbáltak meg eladni, nem sikerült
A koronavírus miatt idén elmarad a Survivor, változások várhatók az RTL Klub műsorai kapcsán
Korlátozások egyes drogériákban is: csak öt azonos árucikket vásárolhatsz

Mi a véleménye a témáról?