Fertőzés miatt zárlatot rendeltek el az idegtudományi intézetben, műtétek maradnak el

Fertőzés miatt felvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendelt el az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet a Funkcionális Idegsebészeti Osztályon és a Neuroonkológiai Osztályon, valamint látogatási tilalmat rendeltek el a Neurológiai Osztály egyik emeletén is – ezt maga az intézet közölte a Facebook-oldalán.
A fertőzés miatt műtétek maradnak el, erről már az egyik érintett számolt be az Indexnek. Az operációkat ismeretlen időpontra halasztják el.
A lap úgy tudja, hányós-hasmenéses betegségről van szó, ezt azonban nem árulta el egyelőre az intézmény, ahogy azt sem, hogy mikorra csúsznak a műtétek.
Az intézmény hivatalos posztja alá érkező kérdésekre mindenesetre maga a főigazgató válaszolt, innen lehet tudni, hogy az intézkedés a járóbeteg-rendeléseket nem érinti.

Nem mostak rendesen kezet, tucatnyi beteget kellett újraoperálni Budaörsön

A fertőzést állítólag múlt hét végén észlelték, amiről tájékoztatták a Nemzeti Népegészségügyi Központot is, ahol jelenleg is tart a mikrobiológiai vizsgálat, melynek eredménye alapján oldják majd fel a következő napokban az osztályok zárlatát.

Mi a véleménye a témáról?