Az eladók folyamatosan megtévesztik a hozzájuk fordulókat, nehéz őket elkapni.

„Kölyökkutya eladó 50 ezerért, érdeklődni privátban” – ilyen és ehhez hasonló üzenetek tömkelegei vannak fent a világhálón, ami a szaporítók, tisztességtelen, tenyésztői háttérrel nem rendelkező eladók legkedveltebb hirdetési felülete. Legyen szó közösségi vagy népszerű hirdetési oldalakról, aki akar, könnyedén találhat magának olcsó kutyát.

A Blikk munkatársainak sem kellett különösebben megerőltetniük magukat ahhoz, hogy egy kétes eladóra bukkanjon. Már az eladás stílusból jól látszott, nem egy ellenőrzött hátterű tenyésztővel van dolgunk. Az illető hirdetésében nem emelte ki, hogy oltott-e a kutya, látogathatóak-e a felmenői, még arra sincs egyértelmű utalás, mennyi idősek a kutyák, a kötelező chipről pedig szó sem esik. Az eladó ráadásul folyamatosan hirdet, más-más fajtákat árul, mikor épp melyik születik. Egyszer francia buldog, máskor yorkie, néha uszkár – csak a legnépszerűbb fajták.

A kapcsolatot nehezen vettük fel vele, néha fel-fel tűnt, majd egyik pillanatról a másikra elérhetetlenné vált. Eredetileg yorkie kutyát kerestünk, ám az pont most nem volt kínálaton, így egy 10 hetes uszkár kölyköt kínált fel. Már akkor gyanússá vált, amikor arra sem vette a fáradtságot, hogy arról kérdezzen, hova kerülne a kiskutya.

Beszélgetésrészlet a tízhetes kis “uszkárról”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.