Budapest — Bognár György nélkül folytatódik a labdarúgó-Európa-bajnokság a Magyar Televízióban.

Budapest — Bognár György nélkül folytatódik a labdarúgó-Európa-bajnokság a Magyar Televízióban.

A Paks futballedzője szakértőként ült a stúdióban a múlt szombati Dánia–Finnország csoportmérkőzés alatt, ám a megnyilvánulásaival kiverte a biztosítékot a képernyő előtt ülőknél. A dán Christian Eriksen drámája – összeseesett a pályán, öt percig nem dobogott a szíve, újra kellett éleszteni – nem hatotta meg a trénert, csak az foglalkoztatta, hogy mikor folytatódik a félbeszakadt meccs. Az északi rangadót követő Oroszország–Belgium összecsapásról még megosztotta véleményét, meglátásait a nézőkkel, ám azóta nem kapott szerepet az M4 Sporton.

Christian Eriksen összeesett a pályán, az egész világot sokkolta, ami történik /Fotó: Getty Images

A Blikk úgy tudja, ez bizony nem a véletlen műve, a szakember már nem kap szerepet…HIRDETÉS

– Számomra most már nem Eriksen állapota aggasztó, hanem hogy miképpen lehetnek valakik ilyen döntésképtelenek – jegyezte meg Bognár élő adásban, miután kiderült, sikerült visszahozni a klinikai halál állapotából a középpályást, de még nem lehetett tudni, hogy lejátsszák-e a mérkőzést. Aztán „teszetosza népségnek” nevezte az európai szövetség vezetőit.

Ezek után zúdult a népharag az edzőre, a nézők az eltávolítására még Facebook-oldalt is létrehoztak. A tréner ugyan egy nappal a történtek után elnézést kért, de ez a gesztus már túl későinek bizonyult.https://bdee11dff039f3e79c3e0ae2d973f999.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

„A történtek rám is sokko­lóan hatottak, érzelmileg megviseltek, éppen ezért szerettem volna sürgetni, hogy ennek a találkozónak minél előbb vége legyen”

– olvasható a szakember magyarázata a paksiak által kiadott közleményben. Ám egy biztos: immáron egy hete nem látható a képernyőn. Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója nem akarta kommentálni a történteket, nem is reagált a megkeresésünkre, de Bognár György sem akart nyilatkozni az ügyben.

– Nagy volt a felháborodás a dán–finn meccs alatt és után, Bognár György elég érzéketlennek tűnhetett. Nem tudni, hogy közös döntés született, vagy az egyik fél kezdeményezte az együttműködés megszüntetését, de a szakértő már nem valószínű, hogy feltűnik újra a képernyőn – árulta el informátorunk. – Gyors átszervezés után immár nélküle zajlanak majd a beszélgetések, az elemzések, senkinek sem érdeke a feszültség gerjesztése. Az viszont biztos, hogy Bognár ­kiesése miatt a csapat többi tagjára több feladat hárul, kevesebb idejük van pihenni.

Máskor is előfordult már

Korábban is előfordult már, hogy ismert szakértő a kijelentése miatt lekerült a képernyőről. A 61-szeres válogatott volt labdarúgó, szövetségi kapitány, Mészöly Kálmán élő adásban azt mondta a légiósokra, „épphogy lejöttek a fáról Afrikában, és már hozzák is őket”. A nemzeti együttesben 52-szer pályára lépő Sebők Vilmos pedig véleménye szerint azért vált kegyvesztetté, mert túl kemény kritikákat fogalmazott meg a magyar csapatokkal szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.